Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Haarverzorging

Haarverzorging

De keuze van haarverzorgingsproducten hangt af van het haartype, hoofdhuid, persoonlijke behoefte en het kapsel. Om de keuze wat makkelijker te maken onderscheiden we een aantal verschillende huidtypes.
 
Droog haar
Droog of beschadigd haar bevat minder vocht en talg dan gemiddeld. Wanneer het haar beschadigd is komt dit vaak door kleuring, permanent of zonbeschadiging. Droog en beschadigd haar voelt vaak ruw aan en bevat gespleten haarpunten. Ook glanst het haar minder en breekt het snel af.  Wanneer je droog of beschadigd haar hebt is het aan te raden om milde reinigers met extra conditionerende werking te gebruiken. Om meer volume te creëren gebruik je een wat sterkere reinigende shampoo.
 
Fijn haar
Fijn haar houdt in dat je haarstructuur ofwel dun is, ofwel dat je weinig haar hebt. Gemiddeld heeft een mens 100.000 tot 150.000 haren. Wanneer je minder haar hebt betekent dit dat je een fijne implant hebt wat zorgt voor een minder volle bos, en zichtbare hoofdhuid. Gemiddeld is één specifieke haar 0,06 mm dik. Is je haar dunner dan dit? Dan heb je een minder volle bos. Wanneer je fijn haar hebt is het aan te raden om goed op bestanddelen te letten bij aankoop van shampoo en andere haarverzorgingsproducten. 
Vermijd polymers wanneer je fijn haar hebt. Dit maakt fijn haar vet en futloos. Fijn haar heeft weinig conditionerende ingrediënten nodig. 
Bestanddelen die goed zijn voor je haar zijn:
 
Creatine is een lichaamseigen stof die het haar krachtig en sterker maakt.
Panthenol verzorgt de vochtbalans in het haar.
Aminozuur heeft een antiklit werking.
Niacinamide geeft het haar glans en elasticiteit.
Dimenthicone of cyclomenthicone zijn siliconen die een heel dun laagje achterlaten. Precies genoeg om fijn haar mooi te maken en te beschermen.
 
Vet haar
Wanneer je talgkliertjes in de hoofdhuid te veel talgvet produceren ontstaat er vet haar. Vet haar kan ontstaan door hormonen (bijvoorbeeld tijdens menstruatie). Ook medicijngebruik en ziektes kunnen vet haar creëren.