Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Mondverzorging

Mondverzorging

Lees hier over je dagelijkse mondverzorging.

Flossen 

Elke dag een keer flossen is erg belangrijk. Op je tanden vormt zich namelijk plak: een dun, witgelig laagje dat voor het overgrote deel bestaat uit bacteriën. Als dit te lang blijft zitten, veroorzaken die bacteriën tandvleesontsteking en gaatjes. Bovendien verkalkt de achtergebleven plak dan tot tandsteen, waaraan zich weer nieuwe plak hecht. 

Ragers 

Als de ruimtes tussen tanden en kiezen (interdentale ruimtes) groot zijn, kan een rager (of spiraalborstel) gebruikt worden. Ragers zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. Het is belangrijk de juiste maat en soort rager te kiezen. Een te kleine rager reinigt onvoldoende; een te grote rager kan het glazuur en het tandvlees beschadigen. Als er voldoende ruimte is, kan de rager ook kruislings gebruikt worden, waardoor de effectiviteit toeneemt. Er zijn ook ragers die taps toelopen. Met deze ragers kunnen ruimtes van verschillende grootte worden schoongemaakt. De tandarts of mondhygiënist kan je adviseren welke maat spiraalborstel in jouw geval het meest geschikt is. 

Poetsen 

Bij het poetsen van je tanden is het in de eerste plaats van belang om te kiezen voor een kwalitatieve tandenborstel. Een goede tandenborstel is noodzakelijk bij een goede tandverzorging om de tandplaque grondig te kunnen verwijderen. Kies bij voorkeur voor een kwalitatieve tandenborstel met zachte afgeronde borstelharen die dicht bij elkaar staan. Investeer niet alleen in een goede tandenborstel, maar vervang hem of de opzetborstel bij voorkeur ook om de drie maand. 

Kies je voor een elektrische tandenborstel, dan doet hij al het werk voor jou. Dat kan niet alleen heel handig zijn, maar dat zorgt er ook voor dat het poetsen gegarandeerd heel grondig verloopt. Elektrisch poetsen wordt dan ook sterk aangeraden door tandartsen voor een goede tandverzorging. Dit omdat een elektrische tandborstel verschillende draaibewegingen maakt en beter plaatsen bereikt waar je anders niet eenvoudig bij kan. Omdat een elektrische tandenborstel net iets minder eenvoudig is om overal mee te nemen, kan je er ook voor opteren om beide af te wisselen.