Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort

Geslacht

Inhoud in ml

Geurtonen

Toon meerminder

Parfum

Merken

Toon filters

Parfum

De geur van bloemen, de geur van kruiden, of juist een zoete of houtachtige geur: hoe kies jij de geur die bij je past? De juiste parfum vinden is niet altijd gemakkelijk maar kan een groot onderdeel van je identiteit worden. Wij helpen je op weg!
 
Opbouw van parfum
Geuren bestaan uit een basisnoot, hartnoot en topnoot. 
 
Topnoot
De eerste kennismaking met een geur noem je ook wel een topnoot. Dat is de intense geur die je direct ruikt en die overheerst wanneer je parfum opspuit. De topnoot verdwijnt na enige tijd. 
 
Hartnoot
De hartnoot, ofwel, het hart van de parfum is de geur die de topnoot en de basisnoot met elkaar verbindt, en daarmee het belangrijkste onderdeel. Dit is de geur die na ongeveer 10 minuten overblijft. 
 
Basisnoot
De basisnoot is, zoals de naam al zegt, de basis van een parfum. De geur stabiliseert. Vaak wordt er gekozen voor muskus- en houtaroma’s. Dit is de geur die het langste waarneembaar blijft. 
 
Geurvarianten
Ga je voor een Eau de Toilette of voor een Eau de Parfum? Een Eau de Toilette is minder geconcentreerd dan Eau de Parfum waardoor de geur sneller vervliegt. Eau de Toilette parfums zijn doorgaans sprankelender. Eau de Parfum daarentegen is krachtiger. Wanneer je ’s Ochtens parfumeert kun je er de hele dag plezier van hebben.

Geurfamilies
Geuren zijn onder te verdelen in 4 verschillende categorieën (geurfamilies): de houtachtige parfums, de frisse parfums, de bloemige parfums en de oriëntaalse parfums. Deze geurfamilies hebben overeenkomstige eigenschappen en noten.
 
Houtachtige parfums
Houd je van warme, unisex, en mysterieuze geuren? Kies dan voor een houtachtige geur. Deze geuren hebben zowel in de basis als in de hart- of topnoot hout ingrediënten. Houtachtige parfums zijn verrijkt met ingrediënten als musk, sandelhout en cederhout. 
 
Frisse parfums
Frisse geuren zitten tussen de bloemige geuren en houtachtige geuren. Van fruitig en citrus tot aromatisch: in frisse geuren vind je een grote variatie aan geurnoten. Frisse geuren kunnen een optimistisch, zonnig en oppeppend gevoel geven. 
 
Bloemige parfums
Geen enkele bloemige geur is hetzelfde. De bloemige geurfamilie is namelijk verreweg de grootste van alle geurfamilies. Bloemige parfum wordt ook wel gezien als het meest vrouwelijke type parfum. De geuren worden geassocieerd met romantiek en verleiding. 
 
Oriëntaalse parfums
Parfums met warme, kruidige en kalmerende noten bevatten noemen we ook wel Oriëntaalse parfums. Denk aan ingrediënten als vanille, muskus, kaneel en kardemom. Kies een oriëntaals parfum voor gevoel van luxe en sensualiteit.