Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Laptop accu's & adapters

Toon filters

Laptop accu's & adapters

Wanneer je veel gebruik maakt van je laptop of ‘m vaak buiten de deur gebruikt is het vervelend als de accu snel leeg gaat. Je wilt natuurlijk niet altijd afhankelijk zijn van een stopcontact. Wanneer de laptopaccu niet meer goed werkt wordt het wellicht tijd om ‘m te vervangen. Ook kan het zijn dat een adapter niet meer goed werkt en vervangen dient te worden. 
 
Vervangen accu
Vaak geeft een laptop zelf aan wanneer een accu vervangen moet worden. Veel laptops doen dit door middel van een melding. Ook kan het zijn dat de accu niet meer wordt herkend. Bijvoorbeeld door slijtage.
 
Vervangen adapter
Voor de aankoop van de juiste adapter voor je laptop zijn er drie gegevens van belang: de spanning, de stroomsterkte en de plug. Om de informatie te achterhalen kijk je op de achterkant van een adapter. 
 
De spanning
Spanning ligt voor de meeste laptops ergens tussen 17 en 20 volt. Zorg ervoor dat een adapter niet een te hoge, maar ook niet een te lage spanning levert. Bij een te lage spanning wordt de laptop tegelijkertijd geladen en ontladen. Dit merk je vaak aan dat de laptop lader erg warm wordt. Een te hoge spanning kan erin resulteren dat deze doorbrandt. Een afwijking van 5% kunnen de meeste laptops nog wel hebben maar zorg ervoor dat dit zo min mogelijk afwijkt van de spanning van een originele adapter. 
 
De stroomsterkte 
De term Ampère (A) is de term die we gebruiken om de stroomsterkte uit te drukken. Wanneer de stroomsterkte hoger is dan die van de originele adapter is het geen probleem. Echter, geeft de adapter een stroomsterkte af die lager is dan waar een laptop om vraagt, dan kan dit negatieve gevolgen hebben zoals schade aan apparatuur of doorbranden.
 
De plug
Uiteraard moet de adapter met de juiste plug in de laptop worden gestoken. Zo niet, dan gaat de adapter simpelweg niet op de laptop passen. Maar ook belangrijk om naar te kijken voordat je op het punt staat een lader te lenen of een nieuwe adapter aan te schaffen: de plug moet ingesteld zijn zoals voor de laptop vereist is. De meeste pluggen hebben een positieve kern en een negatieve buitenkant. Maar soms is dit andersom.