Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Huishoudelijke apparatuur

Huishoudelijke apparatuur

Verkoeling
Is het koud in huis? Of juist te warm, vochtig of droog? Met klimaatbeheersing producten houd jij het klimaat binnenshuis op pijl.
 
Ventilatoren
De ideale oplossing om warme zomerdagen en nachten door te komen is een goede ventilator. Een ventilator laat de lucht langs de huid stromen waardoor zweet sneller verdampt en dus voor verkoeling zorgt. Er zijn drie verschillende soorten ventilatoren: staande ventilatoren, tafelventilatoren en plafondventilators. Denk voor het aanschaffen van een ventilator goed na over hoe groot de ruimte is waar hij verkoeling moet bieden en over het geluidsniveau. Iedere ventilator maakt geluid, maar ben je op zoek naar een ventilator voor in de slaapkamer? Dan is het wel zo prettig om een ventilator te gebruiken die weinig geluid maakt. 
 
Airco’s
Een airco kan de zomermaanden op kantoor of thuis een stuk aangenamer maken. Een airconditioner zuigt warme lucht naar binnen waar het in aanraking komt met koelvloeistof. Waarna de lucht gekoeld is blaast de airco koude lucht de ruimte in. Het aanzuigen van warme lucht door een airco werkt naast verkoelend vaak ook als luchtontvochtiger en luchtreiniger. Het vocht verlaat de luchtkoeler via een afvoerslang. 
 
Bij ScalaXL vind je diverse mobiele airconditioners. Deze mobiele airco’s hoeven niet door een expert te worden aangesloten. En gebruik je de airco overdag het liefst in de woonkamer maar ’s nachts op de slaapkamer? Geen probleem! Mobiele airco’s zijn makkelijk verplaatsen naar de gewenste ruimte. 
 
Luchtbevochtigers 
Droge lucht binnenshuis kan vervelend zijn en bijvoorbeeld geïrriteerde luchtwegen en ogen veroorzaken. Ook voor het huis kan een te droge of vochtige lucht schade veroorzaken. Denk aan het krimpen van houten vloeren en het ontstaan van scheuren etc. Met luchtbevochtigers zorg je dat de luchtvochtigheid op pijl blijft. 
 
Aircooler
In tegenstelling tot een mobiele airco werkt een aircooler zonder compressor of warmtepomp. Bij de aircooler wordt er water langs een rooster geleid. Vervolgens wordt door dit rooster warme lucht uit de ruimte gevoerd. Het water verdampt en de lucht koelt sterk af. Er ontstaat een heerlijk koud briesje. Aircoolers zijn zeer geschikt om te gebruiken op plekken waar men graag de ramen open heeft op warme dagen. De aircoolers komen ook goed tot hun recht in slecht geïsoleerde en tochtige ruimtes.