Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Monoblock airco

Toon filters

Monoblock airco

Wil jij graag verkoeling in huis tijdens warme zomerdagen, maar heb je geen ruimte voor een buitenunit? De monoblock airco bevat geen buitenunit, alles zit bij dit type aan de binnenzijde. Hierdoor heb je minder last van lawaai. Een monoblock airco werkt in principe hetzelfde als een warmtepomp airco. De warmte wordt onttrokken uit de buitenlucht/ruimte en wordt afgegeven aan een andere ruimte.

Werking monoblock airco
Het koelsysteem van een monoblock airco bevindt zich in één compacte buitenunit. Dit zorgt er dus voor dat de opstelling bij een aircosysteem heel anders is dan bij een splitunit airco. Bij het koelen van de lucht bij een monoblock airco wordt er warme lucht uit de kamer onttrokken. Vervolgens komt de lucht langs een warmtewisselaar waar een koelmiddel doorheen stroomt. Dit koelmiddel verdampt, en zorgt voor koele lucht. Vervolgens wordt de koude lucht de ruimte in geblazen door middel van ventilatie. 

Het koelmiddel stroomt vervolgens door het systeem via een compressor. Vervolgens gaat het koelmiddel langs een condensor en geeft via een luchtkanaal zijn warmte af. Het koudemiddel wordt weer weer vloeibaar en opnieuw bruikbaar: het proces begint opnieuw.