Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Functies

Zwenkfunctie

Snelheidsschakelaar

Max. geluidsniveau

Toon meerminder

Kleur

Toon meerminder

Wattage

Toon meerminder

Ventilator

Merken

Toon filters

Ventilator

De ideale oplossing om warme zomerdagen en nachten door te komen is een ventilator. Een ventilator laat de lucht langs de huid stromen waardoor zweet sneller verdampt en dus voor verkoeling zorgt. Er zijn drie verschillende soorten ventilatoren: staande ventilatoren, tafelventilatoren en plafondventilators. Denk voor het aanschaffen van een ventilator goed na over hoe groot de ruimte is waar hijverkoeling moet bieden en over het geluidsniveau. Iedere ventilator maakt geluid, maar ben je op zoek naar een ventilator voor in de slaapkamer? Dan is het wel zo prettig om een ventilator te gebruiken die weinig geluid maakt
 
Hoe werkt een ventilator?
In tegenstelling tot wat men vaak denkt, werkt een ventilator niet zoals een airco: een ventilator produceert geen koude lucht. Toch zorgt een ventilator voor aangename verkoeling. Maar hoe werkt dat dan? Heel simpel: door circulatie van lucht. De lucht wordt ogenblikkelijk verplaatst. Dit zorgt voor een verkoelend effect op de huid. 
 
Tijdens klamme zomer dagen zal je sneller en meer zweten, boven op de huid bevindt zich als gevolg van het zweet een dun laagje warme lucht. Wanneer een ventilator wordt aangezet blaast de ventilator dit laagje warme lucht constant weg. 
 
Zomerstand en winterstand
In de zomer kun je een ventilator gebruiken voor verkoeling, om niet te transpireren, en voor een heerlijk briesje te zorgen. Sommige ventilatoren zijn uitgerust met een winterstand, waardoor je wel 30% kunt besparen op verwarmingskosten. De warme lucht die zich opgehoopt heeft onder het plafond wordt door de ruimte verspreid. Op die manier heb je veel meer aan de verwarmde lucht. Een ventilator dient dan wel nadrukkelijk geschikt te zijn voor de zomer én de winter. 
 
Ventilator met een afstandsbediening
Doorgaans zijn ventilatoren te bedienen met een wandschakelaar. Wil je een ventilator van afstand kunnen bedienen? Kies dan voor een ventilator met afstandsbediening. Met de afstandsbediening kun je snelheidsniveaus aanpassen, en bij veel ventilatoren met verlichting kun je ook de lichtkleur wijzigen. 

Soorten ventilatoren
Bij ScalaXL vind je diverse soorten ventilatoren. Zoals een tafelventilator, statiefventilator, vloerventilator, torenventilator en plafondventilator.

Tafelventilator
De tafelventilator is een echte klassieker. Je kunt dit type eenvoudig op een bureau of tafel plaatsen, waardoor er een heerlijk briesje in de directe omgeving wordt verspreid. 
 
Statiefventilator en vloerventilator
Een statiefventilator of vloerventilator plaats je op de grond. Dit type ventilatoren zijn voorzien van een zwenkende beweging, en hebben daardoor een groot bereik. Ideaal dus voor plaatsing in een kantoor of woonkamer. 
 
Torenventilator
Een torenventilator heeft meestal een langwerpige vorm en is daarom geschikt voor grote en smalle ruimtes. Vaak zijn torenventilatoren voorzien van een timer. 
 
Plafondventilator
Een ventilator die nooit in de weg hangt is een plafondventilator. Dit type ventilator kan een gehele ruimte verkoelen en is vaak makkelijk te bedienen via een trektouw of afstandsbediening.