Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Opladers

Opladers

De batterij van een mobiele telefoon wensen we zo lang mogelijk in topconditie te houden. Apparatuur zoals een mobiele telefoon werkt over het algemeen op een Lithium-ion batterij. De manier van opladen en het gebruik van het soort lader heeft invloed op de conditie van de batterij. 
 
Type lader
De originele lader die bij het toestel wordt meegeleverd is de beste lader voor een mobiele telefoon. De lader is afgestemd op de batterij die in jouw smartphone zit en zorgt voor de goede spanning en laadsnelheid. Ondanks dat ze dezelfde aansluiting hebben zijn niet alle opladers hetzelfde. De verkeerde lader kan te veel spanning leveren waardoor een mobiele telefoon sneller laadt dan normaal. Dat klinkt positief maar is sterk af te raden. De accu krijgt last van “laadstress” en zal snel slijten.
 
Verstandig laden
Een volledig opgeladen lithium-ion batterij slijt sneller. Het is daarom niet verstandig om ’s nachts je telefoon aan de lader te hangen tot de volgende morgen. De batterij is volledig opgeladen na een aantal uur. Op het moment dat de telefoon dan toch aan de lader blijft zal er steeds activiteit blijven ontstaan tussen de lader en de mobiele telefoon. De laadcapaciteit zal hier op lange termijn door verminderen. 
 
Ook is het aan te raden om je mobiele telefoon weg te leggen of zelfs uit te zetten wanneer je ‘m aan de lader hangt. Wanneer de telefoon oplaadt en tegelijkertijd wordt gebruikt, wordt er dus tegelijkertijd stroom ontladen als bijgeladen. Dit verslechtert de capaciteit.
 
Temperatuur 
Wanneer je je telefoon gebruikt bij extreme temperaturen kan dit de laadcapaciteit verslechten. De ideale werktemperatuur van een smartphone ligt tussen de 0 en 35 graden Celsius. Let er dus altijd goed op dat jouw toestel niet oververhit of onderkoeld raakt.