Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Aquarium

Aquarium

Het zijn rustgevende dieren om naar te kijken: vissen. Een aquarium met vissen geeft kleur aan je huis. Ook zijn ze prachtig in een vijver in de achtertuin.
 
Huisvesting
Vissen houden van zwemmen. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat vissen genoeg ruimte hebben. Wanneer je vissen binnen houdt kun je kiezen voor een aquarium. Een gewone goudvis heeft genoeg ruimte aan een aquarium van 1 meter breed. Maar vissen zoals de koikarper hebben een vijver nodig van minimaal anderhalve meter diep. Zet niet zomaar alle vissen bij elkaar. Sommige vissen eten elkaar op! Ook kunnen vissen niet zonder zuurstof in het water. Door het plaatsen van planten en filters zorg je ervoor dat het water schoon en in beweging blijft. 
 
Gezondheid en voeding
Voeding en waterkwaliteit zijn de belangrijkste factoren voor de gezondheid van een vis. Geef je vis nooit te veel voeding en lees je van tevoren goed in wat voor voeding je vis nodig heeft. Zorg ervoor dat het water goed schoon blijft en controleer af en toe de PH-waarde. Heb je een zieke vis in het aquarium? Wees er op tijd bij om verspreiding van ziekte naar andere vissen te voorkomen.