Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Hondenvoer

Hondenvoer

Je wilt je trouwe viervoeter natuurlijk zo goed mogelijk voeden. Maar wat is nou eigenlijk de beste voeding voor een hond? Elk soort hondenvoer heeft voor- en nadelen. Welk type hondenvoer het meest geschikt is voor jouw hond is afhankelijk van het soort hond en zijn voorkeur. De drie belangrijkste nutriënten voor honden zijn eiwitten, koolhydraten en vetten.
 
Eiwitten
Een hond heeft eiwitten nodig voor de opbouw van spieren en botten. Ook zijn eiwitten van groot belang voor het afweersysteem. Honden halen eiwitten voornamelijk uit vis en vlees. Ook wat plantaardige eiwitten zijn goed voor een hond. Over het algemeen geldt: hoe meer eiwitten in hondenvoer, des te beter. Zo kun je aan het eiwitgehalte van hondenvoeding zien of de voeding juist veel of weinig vlees bevat. 
 
Vetten
Voor de hond is vet een belangrijke energiebron. Een tekort aan vetten kan bij honden leiden tot een tekort aan vitamine A, D, E en K. Dit kan resulteren in huidbeschadigingen. Bovendien helpt vet bij transport van stoffen in het lichaam van een hond, en de ondersteuning en ontwikkeling van gewrichten en het zenuwstelsel. 
 
Koolhydraten
Koolhydraten vind je producten zoals tarwe en erwten. Koolhydraten leveren vezels en suikers. De vezels zorgen voor een goede vertering en de suikers leveren energie.