Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Levensfase kat

Type

Kleur

Toon meerminder

Kattentuigje

Merken

Toon filters

Kattentuigje

je de kat graag op zijn plaats wil houden. Ook wanneer je de kat naar de dierenarts brengt is het handig om een kattentuigje te gebruiken. Van nature hebben katten de neiging om weg te lopen en op ontdekkingstocht te gaan. Met een kattentuigje houd je je kat veilig bij je.
 
Soorten kattentuigjes
Er zijn veel verschillende soorten kattentuigjes op de markt. 
 
Harnas
Sommige kattentuigen hebben een volledige “body” en zitten als een waar kattenharnas om de kat heen. Voordeel van zo’n harnas is dat de kat niet zomaar wegglipt. 
 
Halsband
Halsbandjes voor katten zijn ideaal wanneer je kat regelmatig naar buiten gaat. Sommige katten halsbandjes zijn voorzien van een belletje of naamplaatje. 
 
Tuigje met riem
Om te kunnen wandelen met je trouwe viervoeter gebruik je een riempje. Sommige tuigjes zijn verkrijgbaar inclusief 
 
Tuigjes voor kleine of grote katten
Sommige kattentuigjes zijn alleen geschikt voor kittens of juist voor grote katten of honden. Zorg ervoor dat je een tuigje kiest dat niet te los en niet te strak zit voor je kat. 
 
Instructies 
Wees geduldig bij het toepassen van een kattentuigje. Sommige katten hebben wat meer tijd nodig dan andere katten om te wennen aan een tuigje. 
 
Kat laten wennen
Om de kat te laten wennen aan het tuigje kun je het tuigje eerst binnenshuis aandoen. Wanneer de kat zich binnenshuis op z’n gemak voelt met het tuigje kun je de kat mee naar buiten nemen. Aangezien buiten talloze nieuwe indrukken zijn is het verstandig om op een rustige plek te beginnen met verkennen.
 
Kattentuigje aan doen
De eerste keer dat je het kattentuigje om doet zal je misschien nog wat aanpassingen moeten maken door riempjes losser of vaster te maken. Als het tuigje eenmaal goed zit hoef je dit de volgende keer niet weer te doen. Zorg ervoor dat het tuigje niet te los en niet te vast zit. Wanneer de kat het tuigje aan heeft, moet je twee vingers tussen het lichaam en het tuigje kunnen plaatsen. Bij de hals moet er één vinger tussen passen. 
 
Zelf een kattentuigje maken
Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om zelf een kattentuigje te maken. Houd dan wel rekening met het materiaal van het tuigje. Te hard materiaal kan gaan snijden en schuren. Geschikt materiaal voor een kattentuigje is bijvoorbeeld leer of nylon. Zorg ook voor goede afwerking van het kattentuigje. Door bijvoorbeeld een ring te plaatsen aan het kattentuigje kun je de kat aanlijnen met een riempje.