Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Kattenvoer

Kattenvoer

Om ervoor te zorgen dat je kat alle voedingsstoffen binnen krijgt die het dier nodig heeft zijn er een aantal factoren waar je op moet letten: 
 
Veel vocht in voeding – Katten zijn van nature slechte drinkers.
Veel eiwitten – Voor het onderhoud van spieren, huid en organen.
Weinig koolhydraten – koolhydraten kunnen bij katten zorgen voor darmirritaties
 
Veel vocht
Katten zijn van nature woestijndieren en slechte drinkers. Wilde katten vangen prooien. Deze prooidieren bestaan voor zo’n 65 tot 75% uit vocht. Natvoer is daarom een goede optie om je kat voldoende vocht binnen te laten krijgen, zodat de kat goed kan hydrateren. Natvoer bevat ongeveer 75 tot 85% vocht. 
 
Om je kat genoeg water binnen te laten krijgen zet je één of meerdere bakjes met water in huis. Zorg ervoor dat het bakje water niet naast het voer komt te staan! Dat vinden katten niet fijn.
 
Veel eiwitten
Een kat heeft veel eiwitten nodig. Vooral de aminozuren (bouwstenen van eiwitten) taurine en methonine belangrijk. Honden en mensen kunnen zelf taurine aanmaken wanneer we hiervoor genoeg bouwstoffen binnenkrijgen. Katten kunnen dit niet, waardoor er genoeg taurine in de voeding moet zitten. 
 
Weinig koolhydraten
Katten kunnen een kleine hoeveelheid aan koolhydraten gebruiken (10%), maar het overschot wordt omgezet in lichaamsvet. Droogvoer (brokjes) bestaan meestal voor 30 tot 40% uit koolhydraten. Sommige van die koolhydraten zijn nodig om deeg te kunnen maken waarna de brokjes machinaal in een bepaalde vorm kunnen worden geproduceerd. Let er dus op bij de keuze voor voeding van een kat dat de kat niet te veel koolhydraten binnen krijgt.