Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Type

Materiaal

Kleur

Kattenvoerbak of kattendrinkbak

Toon filters

Kattenvoerbak of kattendrinkbak

Voor jouw trouwe viervoeter wil je natuurlijk het allerbeste! En daar hoort ook een goede kattenvoerbak bij. Bij ScalaXL vind je kattenvoerbakken die niet alleen praktisch zijn, maar er ook nog eens leuk uit zien! 
 
Aandachtspunten
Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij de aanschaf van een kattenvoerbak? 
 
1.     Locatie
Bepaal allereerst de locatie van een kattenvoerbak en drinkbak. Katten zijn namelijk erg kieskeurig. Veel mensen zetten de voerbak en drinkbak naast elkaar of kopen een 2-in-1 voer en drinkbak. Dat is natuurlijk erg praktisch voor onszelf, maar voor een kat is het minder plezierig. Katten zijn van oorsprong woestijndieren en hebben de natuurlijke behoefte dat water en eten zo ver mogelijk uit elkaar staat. 
 
Zorg ervoor dat de voerbak op een rustige plek staat zodat de kat op zijn gemakje kan eten. Plaats het bakje dus niet naast een wasmachine of televisie, en nooit in de buurt van een kattenbak!
 
2.     Snorharen
Katten hebben zeer gevoelige snorharen. Om ervoor te zorgen dat een kat niet steeds zijn snorharen stoot, kies je voor een platte en grote voerbak. 
 
3.     Stromend water
Ook drinken is voor je kat erg belangrijk! Veel katten zijn dol op stromend water. In dat geval kan een drinkfontein een ideale uitkomst zijn. Zoals eerder omschreven wordt het plaatsen van water naast een voerbak door een kat als onnatuurlijk beschouwd. Zet de drinkbak bij voorkeur enkele meters van de voerbak vandaan.
 
4.     Materiaal
Kies je voor een kunststof voerbak? Houd er dan rekening mee dat je het bakje op tijd vernieuwt. Door het bakje af te wassen kunnen er kleine barstjes ontstaan waardoor er bacteriën in het voerbakje komen te zitten. 
 
Soorten kattenvoer- en drinkbakken
Wij hebben een ruim assortiment aan kattenvoer- en drinkbakken. Zo vind je bakjes van steen, melanine, roestvrijstaal en kunststof. Ook vind je bij ScalaXL diverse drinkfonteinen, bakjes met interactieve voedingsmethodes en voerdispensers. 
 
Interactieve voedingsmethode
Langzaam eten is goed voor je kat’s spijsvertering en bevordert het jachtinstinct. Met interactieve voederbakken, slowfeeders en anti-schrokbakken voor katten kun je ervoor zorgen dat je kat langzaam eet, én op een plezierige manier zijn maaltijd binnenkrijgt. 
 
Drinkfontein 
Katten zijn vaak dol op stromend water. In stromend water zit meer zuurstof wat het water lekkerder maakt voor een kat. Met een waterfontein stimuleer je je kat om gedurende de dag meer water te drinken. Wat ten goede komt voor de gezondheid van het dier. 
 
Opbergen
Of het nou is voor kattenbrokken of kattensnoepjes: het eten van een kat blijft in een voedselcontainer langer vers.
 
Automatische voerbak kat
Ben je soms lang van huis? Kies dan voor een automatische voerautomaat kat. Een voerdispenser bevat en timer waarmee jij zelf kunt instellen wanneer je kat toegang krijgt tot zijn voer. Sommige voerdispensers zijn zelfs uitgerust met koelelementen om het voedsel lekker vers te houden. 
 
· Cat Mate C500
Dit is een voerautomaat waarmee je jouw kat kunt voorzien van vijf maaltijden via vijf verschillende compartimenten. De tijden zijn gemakkelijk leesbaar en instelbaar op het LCD-scherm en de voederautomaat is voorzien van twee koelelementen om het voer zo lang mogelijk vers te houden. 
 
· Trixie Tx1 300 ml
Met de Trixie voerautomaat voor de hond of kat voorzie je jouw huisdier altijd van eten wanneer jij niet thuis bent. Je vult de voerbak tot 300 ml en zet de timer (tot 48 uur instelbaar). Met de meegeleverde ijspack houd je het voer langer vers.