Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Stofzuigermond & stofzuigerborstel

Stofzuigermond & stofzuigerborstel

De zuigprestaties van een stofzuiger zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van zuigmonden. 
 
Kwaliteit mondstukken
De kwaliteit van een stofzuiger mondstuk is afhankelijk van een aantal aspecten. Zo zal een kwalitatief stofzuigermondstuk goed moeten aansluiten op de vloer. Ook moet je met een goed mondstuk overal bij kunnen. Dus ook flexibel onder tafels en banken. Mondstukken zijn efficiënt wanneer ze goed werken in de breedte. 
 
Soorten opzetstuk
Welke stofzuigermond geschikt is hangt af van het type vloer. We zullen een aantal van de beschikbare mondstukken uitlichten. 
 
Combiborstel 
De meeste gebruikte stofzuigermond is een combiborstel. Dit opzetstuk wordt standaard geleverd bij stofzuigers en heeft doorgaans twee standen die je via een pedaal op het opzetstuk kunt verstellen. Een combiborstel is een universeel mondstuk. Met de stand waarbij de borstelharen naar buiten staan kun je harde vloeren stofzuigen zoals laminaat, zeil of tegels. De stand waarbij de borstelharen naar binnen staan gebruik je vooral voor het stofzuigen van deurmatten, vloerbedekking of vloerkleden. 
 
Plumeauborstel
Een plumeauborstel is speciaal bedoeld voor het schoonmaken van kwetsbare oppervlakten zoals de binnenkant van een auto en meubels. 
 
Standaard opzetstukken
De meeste stofzuigers zijn standaard voorzien van een aantal kleine opzetborstels. Ook heeft elke stofzuiger standaard een zuigmond waarmee je zowel harde vloeren als tapijt mee kunt stofzuigen. 
 
Turbo opzetstuk
Elektrische opzetstukken of turbo opzetstukken zijn speciaal ontwikkeld om tapijten met stof en dierenharen te stofzuigen. Deze opzetstukken werken het beste als je een huisdier hebt dat haren loslaat in combinatie met een tapijt of vloerkleed.
 
Opzetstuk voor parketvloer
Voor gladde vloeren in huis bestaat er ook een speciaal parketmondstuk. Dit opzetstuk zorgt ervoor dat er geen krassen in de vloer ontstaan. Een parketmondstuk is geschikt voor parketvloeren, tegels, beton, hout en zeil. 
 
Het juiste opzetstuk stofzuiger
Om zeker te weten of een mondstuk goed op een stofzuiger past raden we aan om voor aankoop goed te kijken naar de maat van de stofzuiger. Om de exacte maat te achterhalen meet je de uitwendige maat van de onderkant van de stofzuigerbuis. Kies voor een zuigmond van 35 millimeter wanneer je een diameter van 34 of 35 millimeter meet. Kies voor een 32 millimeter mondstuk wanneer je een diameter van 31 of 32 millimeter meet.