Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Geschikt voor merk

Toon meerminder

Stofzuigerzakken

Toon filters

Stofzuigerzakken

Op zoek naar een stofzuigerzak? Maar welke zak past in jouw stofzuiger? Of de stofzuigerzak geschikt is voor een bepaalde stofzuiger is af te lezen aan het typeplaatje waarop een typenummer vermeld staat.
 
Materiaal stofzuigerzakken
Wat betreft materiaal onderscheiden we twee soorten stofzuigerzakken: de papieren stofzuigerzak en de microvezel stofzuigerzak.
 
Papier
Oorspronkelijk zijn stofzuigerzakken gemaakt van papier. Hoewel papieren stofzuigzakken goedkoop zijn in aankoop, gaan ze niet zo lang mee. Een papieren stofzuiger zak verliest op den duur zijn zuigkracht en zal dan vervangen moeten worden.
 
Microvezel
Sinds 2001 is de microvezel stofzuigerzak op de markt. Deze stofzuigerzak is in alle opzichten beter dan een papieren stofzuigerzak. Ten eerste verbetert het microvezel materiaal de zuigkracht van een stofzuiger door de hogere luchtcirculatie. Ook is een microvezel stofzuigerzak beter in het stofzuigen van kleine deeltjes, huisstofmijt en zelfs schimmel. Een microvezel stofzuigerzak kan door zijn filterlagen wel tot 92% minder kleine stofdeeltjes uitstoten. Daarnaast is een microvezel stofzuigerzak een stuk sterker dan een papieren stofzak. De stofzak is hierdoor beter bestand tegen scheuren van scherpe voorwerpen en dergelijke. Al met al gaat de microvezel twee keer zo lang mee als een papieren stofzuigerzak, en is daarom erg duurzaam. 
 
Type stofzuigerzakken
S-bag - De S-Bag is een standaard stofzuigerzak die ontworpen is om te passen op alle stofzuigers van de merken Philips en Electrolux-groep (AEG, Electrolux, Volta en Tornado). 
DEFGM - Alle Bosch en Siemens
FJMH - Miele
Universeel - Een universele stofzuigerzak past in alle merken stofzuigers. Je plakt dit (soms met tussenstuk) op de originele zak. Sommige universele stofzuigerzakken zijn zelf op maat te knippen. 
 
Het vervangen van een stofzuigerzak
Een stofzuigerzak vervangen gaat als volgt: zorg ervoor dat de stofzuiger niet is aangesloten op stroom en open de bovenklep van de stofzuiger. Doorgaans doe je dit door een brede knop in te drukken aan de voorzijde of achterzijde van de stofzuiger. Trek vervolgens de volle storzuigerzak uit de stofzuiger en gooi deze weg. Schuif de nieuwe stofzuigerzak in de stofzuigerzakhouder. Stofzuigers zijn voorzien van pinnetjes en schuifrichels om de stofzuigerzak op zijn plaats te houden. Doe vervolgens de klep weer dicht en stofzuigen maar!