Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Vochtvreters

Toon filters

Vochtvreters

Wil je de lucht in het huis ontvochtigen? De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Te veel vocht in huis? De perfecte oplossing is een vochtvreter! Zo’n vochtvreter is een zeer effectief middel in ruimtes waar de lucht stil staat. Vochtvreters kun je gebruiken om vochtproblemen in huis te behandelen. Bijvoorbeeld in een woonkamer, slaapkamer of in de kelder. Op lange termijn kun je met vochtbestrijding het risico op bacteriën, zwammen en schimmels, gezondheidsproblemen en aantasting van materiaal voorkomen. 
 
Werking van een vochtvreter
Maar hoe werkt zo’n vochtvreter nou eigenlijk? Een vochtvreter is een bakje gemaakt van kunststof, met een halfgeopende bovenkant. In het bakje zitten calciumchloride korrels. Deze korrels trekken extreem veel vocht aan, dus ook de waterstofdamp in de lucht. Vervolgens wordt waterstofdamp omgezet in water. Dit water wordt opgevangen in het kunststof bakje. Met als resultaat: afname van de luchtvochtigheid en verdwijnen van muffe geuren. 
 
Gebruik
 Je kunt een vochtvreter op meerdere manieren gebruiken. Zo heb je een navulbare vochtvreter, zoals de 'Bison vochtvreter 1kg Ultra'. Hier zitten de kristallen in een kunststof bakje die je in elke ruimte gemakkelijk kunt neerzetten. Zijn de kristallen op? Dan kun je het bakje gemakkelijk opnieuw vullen. Ook kun je kiezen voor kant-en-klare vochtvreters in een zak, zoals de 'Bison vochtvreter 100gr Compact'. De zak is heel gemakkelijk met een haakje op te hangen bij bijvoorbeeld waardevolle spullen.

Ruimtes
De vochtvreters zijn uitermate geschikt voor vochtige plekken of ruimten zonder ventilatie zoals een caravan, boot, schuur, meterkast, zolder, voorraadkast, kelder, kruipruimte, logeerkamer, kledingkast, tuinhuis, keukenkast, kluis of wasruimte.
 
De ideale luchtvochtigheidsgraad
Zoals eerder omschreven ligt de ideale luchtvochtigheidsgraad ergens tussen de 40 en 60%. Wanneer de lucht in huis te droog is kan dit resulteren in een droge huid, hoofdpijn en geïrriteerde ogen. Ook kan het problemen geven binnenshuis zoals rottende houten vloeren of schimmelplekken.
 
Let op: een vochtvreter is slechts een middel om de symptomen van een vochtige ruimte op te lossen. Een vochtvreter werkt niet om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Hiervoor zal je een vakman in moeten schakelen.