Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort beitel

Toon meerminder

Type beitel

Beitels

Toon filters

Beitels

Een beitel is een zeer handig stuk gereedschap bij het bewerken van hout, steen of grof sloopwerk (bijvoorbeeld tegelwerk). Er zijn verschillende soorten beitels:
 
Platte beitel
De platte beitel is de meest gebruikte steenbeitel. Je kunt er allerlei vormen mee uithakken. Gebruik bij voorkeur voor het slopen van keuken- of badkamertegels.
 
Koudbeitel
De koudbeitel gebruik je voor steenbewerking. Doe dit in combinatie met een hamer. Deze beitel is dus geschikt voor sloopwerk van beton en steen, maar voor het grovere werk kun je beter een ‘jop’ gebruiken. Een jop is een stompe en zware beitel waarmee je in één keer grote stukken weg hakt.
 
Voegbeitel
Een voegbeitel wordt ook wel een klezoorbeitel genoemd. Klezoor is een andere naam voor metselsteen. Deze beitels worden vaak gebruikt door timmermannen en metselaars. De voegbeitel gebruik je om tussen de voegen van tegelwerk te steken. Zo kun je de tegels en stukken steen los maken. 
 
Sleuf/elektricienbeitel
Voor het maken van sleuven in de muur, en voor het wegwerken van elektriciteitsdraden. Let op: dit is een precisie klusje, waarbij je van tevoren goed moet uittekenen. Grotere klussen kun je beter aan een elektricien overlaten.
 
Gebruik van een beitel
Neem een aantal veiligheidsmaatregelen voordat je een beitel gaat gebruiken:
 
1.     Draag altijd werkhandschoenen tijdens het gebruik van een beitel.
2.     Zet het werkstuk vast, waar mogelijk.
3.     Hoe je een beitel het beste kunt vasthouden hangt af van de klus. Geef liever wat zachte klapjes met eeen hamer dan een lager aantal grote harde tikken.
4.     Bescherm de beitel na gebruik door middel van een kapje of beitelhouder. Zo beschadig je de beitel niet. Wordt er geen afdekkapje bijgeleverd? Improviseer dan zelf een kapje.
5.     Richt de scherpe beitel altijd van je lichaam af. 
6.     Door de beitel regelmatig te slijpen houd je ‘m scherp. Doe dit alleen aan de schuine kant! Je kunt hiervoor een natte slijpsteen gebruiken. Ook kun je oververhitting voorkomen door de beitel van tijd tot tijd in water te dompelen.