Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Type Hamer

Hamers

Toon filters

Hamers

Een hamer bestaat uit een steel met handvat, n een hamerkop. Dit klop- en slagwerktuig komt in allerlei vormen en maten voor. We zetten de meest voorkomende op een rijtje:
 
Gewone hamer
Een gewone hamer, ook wel ‘bankhamer’, is cirka 30 cm lang en heeft een metalen hamerkop van 50 tot 300 gram. De steel is van hout gemaakt en deze hamer is bedoeld om spijkers in te slaan. Voor kleine spijkers is het aan te raden om een lichte bankhamer te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je de spijkers niet krom slaat!
 
Rubberen hamer 
De hamer van rubber wordt vaak gebruikt om tegels op de grond te leggen. Dit stuk gereedschap bestaat uit een houten steel met een massief rubberen kop en werkt ideaal wanneer je geen beschadigingen wilt hebben. Zo kun je ‘m ook gebruiken voor het in de grond slaan van tentpinnen tijdens kamperen, of voor het aankloppen van kleine lijmverbindingen in houtbewerking. 
 
Klauwhamer
Een klauwhamer lijkt in de basis erg op een gewone hamer of bankhamer. De klauwhamer heeft aan de achterkant een V-vormige groef die je gebruikt om spijkers of nagels te verwijderen. Doorgaans hebben klauwhamers een aluminium, kunststof of houten handvat. Je kunt de klauwhamer gebruiken om zwaarder werk te doen.
 
Moker
Een moker, ook wel ‘vuist’ genoemd, de kleinste versie van alle voorhamers. De moker heeft een houten of metalen steel van 30 cm lang met een hamerkop tussen de één of twee kg. Deze hamer is zeer geschikt voor sloopwerk. Je kunt een moker in combinatie met een rubberen opzetstuk gebruiken tijdens de bestrating om tegels of straatstenen in zand te leggen.
 
Kunststof hamer
Ga je metaal bewerken? Kies dan voor een hamer gemaakt van kunststof. Zo’n kunststof hamer, ook wel ‘nylon hamer’, heeft een stalen middenstuk en een dubbele kop. Sommige modellen zijn gevuld met staalgrit waardoor ze terugslagvrij zijn. 
 
Houten hamer
Ideaal om onderdelen van hout aan elkaar te bevestigen is de houten hamer. Dit model wordt ook wel een ‘tonmodel hamer’ genoemd vanwege de ronde baan. De houten hamer bestaat volledig uit hout. 
 
Tips bij gebruik: 
- Zorg ervoor dat de hamer goed is uitgebalanceerd. Ook moet de slagkant enigszins gewelfd zijn voor een optimaal resultaat. 
- Het is aan te raden om houten stelen minstens één keer per jaar te behandelen met onbewerkte lijmolie. 
- Let erop dat de hamer goed in de hand ligt. Om een spijker goed te raken heb je een stevige slag nodig. Dit hout in dat het draaipunt van de arm in de elle boog moet liggen, zonder dat de pols beweegt. Pak de steel niet in het midden vast, maar aan het einde.
- Houd het slagvlak goed vetvrij en schoon. Af en toe een vel vlak schuurpapier over het slagvlak halen helpt ook.
- Zit de houten steel een beetje los? Zet de hamer dan een bak met water zodat de houten steel het water op neemt en uitzet!