Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Type Sleutel

Ratelsleutels, inbussleutels & sleutels

Toon filters

Ratelsleutels, inbussleutels & sleutels

Inbussleutels, ratelsleutels, andere sleutels. Wat zijn al deze sleutels eigenlijk? En waar gebruik je ze voor?
 
Ratelsleutel
Een ratelsleutel gebruik je om een moer of bout aan- of los te draaien. Deze sleutel is in de vorm van een ring met een aantal puntjes in het midden. Met zo’n sleutel kun je de juiste draairichting vasthouden terwijl je de ratel heen en weer beweegt. Een normale sleutel is hiervoor niet echt geschikt omdat je de sleutel dan steeds weer moet loshalen en vastzetten wanneer de bout of moer op een plek zit waar je niet zo goed bij kunt komen. 
 
Inbussleutel
De inbussleutel is een stuk gereedschap waarmee je inbussleutels kunt vast- of losdraaien. Zo’n inbussleutel is een zeshoekig stalen staaf in de vorm van een L. De standaardmaten van inbussleutels zijn: 1, 1½, 2, 2½, 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm.
 
Dopsleutel
Een dopsleutel wordt gebruikt voor het sleutelen aan een scooter, motor of auto. Met een dopsleutel kun je de moeren en bouten vast- en losdraaien. Vrijwel alle dopsleutels hebben een moer dop en zijn voorzien van zes- of twaalfkantige holte, die de moer of bout kop sluit. Sommige dopsleutels bestaan uit een handgreep met bijbehorende losse doppen, en sommige dopsleutels bestaan uit één stuk. 
 
Ringsleutel
Zoals de naam eigenlijk al zegt is een ringsleutel een stuk gereedschap met aan het einde een ring. Deze tool geeft extra grip. De ring van een ringsleutel is zo ontworpen dat deze precies op een zeskantige moer of bout past.