Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Uitvoering

Type kop

Schroevendraaiers

Merken

Toon filters

Schroevendraaiers

De schroevendraaier is onmisbaar in iedere gereedschapskist! Dit stuk gereedschap wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om schroeven aan te brengen en te verwijderen. Een schroevendraaier bestaat uit een handvat met een metalen steel. Het uiteinde van een schroevendraaier past op een schroef. Schroevendraaiers zijn er in veel verschillende soorten en afmetingen verkrijgbaar. 
 
Sleufschroevendraaier
De sleufschroevendraaier, of ‘platte schroevendraaier’, is een schroevendraaier met een platte kop. Deze schroevendraaier is verkrijgbaar in verschillende maten. De breedte van de kop van deze schroevendraaier wordt aangegeven in mm. Vaak in combinatie met de lengte van het stuk gereedschap. 
 
De sleutelschroevendraaier wordt veel gebruikt voor sierschroeven. Dit zijn schroeven met een bolle kop, en deze schroeven komen veel voor in interieurwerken. Een nadeel van het gebruik van een sleufschroevendraaier is dat de schroeven uit de sleuf kunnen glijden. Zo kan het materiaal beschadigd worden. Gebruik daarom altijd de juiste maat schroevendraaier!
 
Kruiskopschroevendraaier
Er zijn twee verschillende soorten kruiskopschroevendraaiers: de Philipsschroevendraaier PH is een veelgebruikte kruiskopschroevendraaier zonder verdere markering. Dit stuk gereedschap werd uitgevonden door Henry F. Philips uit de Verenigde Staten. Dit is ook waar de schroevendraaier zijn naam aan heeft te danken. 
 
De Pozidriv schroevendraaier is een kruiskopschroevendraaier mét markering in de vorm van een kruis. Dit kruis zorgt ervoor dat je, wanneer je de juiste schroeven gebruikt, extra grip kan uitoefenen op de schroef. 
 
Spanningzoeker
Wil je weten of er stroom staat op een stopcontact? Dan kun je beide stopcontactgaten controleren met behulp van een spanningzoeker. Je houdt de duim of vinger op de spanningzoeker terwijl je de spanning controleert. Een weerstandje in de spanningzoeker brengt de stroom terug naar ongeveer 1.1 mA. Wanneer er spanning staat op het stopcontact, gaat het lampje van de spanningzoeker branden. 
 
Torx schroevendraaier 
Een Torx schroevendraaier komt uit 1967 en wordt gebruikt als alternatief voor een kruiskopschroevendraaier. De Torx heeft een kop met zes-puntige ster. Je kunt er torx-schroeven en torx-bouten mee in- en uitdraaien.