Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Type

Zagen

Toon filters

Zagen

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan ontkom je er niet aan dat je soms moet zagen. Om dit klusje goed en vakkundig uit te kunnen voeren heb je de juiste zaag noemen. Er zijn veel verschillende soorten zagen op de markt. Wij leggen je het verschil uit:
 
Handzaag
Een handzaag is geschikt voor het zagen van balken of plaatmateriaal. Dit is een van de bekendste onder de zagen. Een handzaag is vrij flexibel, maar sterk genoeg om heel wat kracht me eruit te oefenen. Gebruik de zaag door lange zaagbewegingen in het hout te maken en niet te veel druk uit te oefenen.
 
Ijzerzaag
Een ijzerzaag gebruik je voor het zagen van PVC buizen of ijzer. Deze zaag is beugelvormig met ertussen een langwerpig smal zaagblad. Zaag met een ijzerzaag door lange zaagbewegingen te maken. Met snelle zaagbewegingen is het zaagblad snel beschadigd en aan vervanging toe. 
 
Schrobzaag
Een schrobzaag heeft een smal zaagblad dat in een punt uitloopt. Het heeft iets weg van een broodmes en is ideaal voor het zagen van moeilijk te bereiken hoeken. Tegenwoordig zijn er allerlei multi-tools die kleine werkzaamheden zoals het verzagen van hoekjes kunnen uitvoeren. Een schrobzaag heb je daarom niet per se meer nodig. 
 
Figuurzaag
Een figuurzaag heeft een fijn, draadvormig zaagblad van ongeveer 130 mm lang. De breedte ligt vaak tussen de 0.5 en 3 mm. Deze zaag wordt vaak toegepast op plaatmateriaal en werkstukken van geringe omvang. Je kunt zeer nauwkeurig zagen met een figuurzaag. 
 
Elektrische zagen
Ook vind je diverse elektrische zagen op de markt, zoals de decoupeerzaag waarmee je eenvoudig figuren kunt uitzagen zoals cirkels en afgeronde hoeken. Met een kettingzaag of motorzaag kun je hout zagen, zoals bosbouw. Een cirkelzaag is een veelzijdige zaag en geschikt voor het bewerken van metaal, kunststof en hout.