Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Kleur

Type

Fonduestellen

Toon filters

Fonduestellen

Wat is er nou gezelliger dan met je familie en vrienden fonduen? Fonduestellen en sets bestaan uit en onderstel wat de fondue warm houdt, een pan, prikvorkjes en een brander. Vaak zijn deze onderdelen ook los verkrijgbaar. Fonduestellen kun je gebruiken voor allerlei verschillende soorten fondue zoals: kaasfondue, vleesfondue, visfondue, notenfondue, Chinese fondue, chocolade fondue of een oosterse fondue.
 
Kaasfondue
De meest bekende versie van fondue is kaasfondue. Hoewel veel mensen denken dat kaasfondue een Zwitserse uitvinding is, blijkt het toch echt een Franse ontdekking. Fondue komt van het Franse woord ‘fondre’ , wat smelten betekent. Een traditionele kaasfondueset is gemaakt van aardewerk. Wanneer je de temperatuur verhoogt of verlaagt reageert het aardewerk hier meteen op. De kaas krijgt door het aardewerk materiaal geen kans om aan te koeken. 
 
Zorg ervoor dat je de kaas niet op te hoge temperatuur smelt. Met behulp van citroenzuur en wijn creëer je een goede zuurtegraad. Zo smelt de kaas perfect samen. Voeg wat maïzena toe zodat de kaas de juiste dikte krijgt en alles goed met elkaar bindt. Heerlijk om in kaasfondue te dippen zijn onder andere: tomaatjes, paprika, rouwe bloemkool, bleekselderij, nachochips, stokbrood, rouwe courgette, komkommer en champignons. 
 
Tip: het drinken van thee tijdens een kaasfondue is niet alleen erg lekker qua smaak, maar ook goed voor je spijsvertering. Bovendien zorgt dit voor een relaxte belevenis. 
 
Vleesfondue
Bij vleesfondue vul je de fonduepan met bouillon, zonnebloemolie of arachideolie. Vervolgens snijd je ongeveer 200 gram vlees, vis of vegetarische alternatieven in stukken. Snijd de stukken niet te groot want dan wordt het niet gaar! Gebruik de prikkers om het vlees/vis/vega onder te dompelen in bouillon. Zo wordt het vlees gaargekookt en is het klaar om op te eten. 
 
Vaak zijn speciale vleesfonduesets voorzien van een antispatscherm. Doorgaans zijn vleesfonduesets gemaakt van gietijzer of RVS. Dit zijn materialen die de warmte uitstekend kunnen vasthouden.
 
Chocoladefondue 
Ben jij een echte zoetekauwer? Dan is een chocoladefondue echt iets voor jou. Een chocoladefondue ziet er niet alleen heerlijk uit, maar proeft ook nog eens fantastisch. 
 
Chocoladefonduesets zijn doorgaans kleiner en compacter dan andere fonduesets. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een chocoladefontein, waarbij de warme gesmolten chocolade via een fontein naar beneden valt, en vervolgens weer omhoog wordt gepompt. 
 
Je kunt in een chocoladefondue of fontein alles dippen wat jij lekker vindt! Denk aan rood fruit zoals bramen, frambozen, kersen en aardbeien. Maar ook druiven, banaan, sinaasappel, blauwe bessen en kiwi zijn zeer geschikt. Verder is het heerlijk om soesjes, nootjes, fudge, poffertjes, cake, marshmallows, lange vingers en koekjes in de chocolade onder te dompelen. 
 
Tip: wil jij er een nog feestelijker geheel van maken? Kies er dan voor om het fruit eerst door de chocoladefondue te halen, en daarna door een discodip of notendip.