Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Grill & bakplaten

Toon filters

Grill & bakplaten

In Nederland is de bakplaat nog niet heel erg doorgedrongen als apparaat om mee te koken. Toch is de bakplaat onmisbaar in de keuken. Er zijn verschillende soorten bakplaten waar je in de keuken mee kan koken en ook is er een mogelijkheid om een bakplaat op tafel te zetten om zo aan tafel vlees of vis te bereiden. Als je dan ook nog eens bedenkt dat het schoonmaken een eitje is, dan zou ik zeggen: iedereen aan de bakplaat!

Keramische bakplaten

Keramische bakplaten kunnen tot een zeer hoge temperatuur verarmd worden. Ook koelt dekeramische bakplaat relatief snel weer af omdat het materiaal niet geleidt. Keramiek is oersterk en kan daardoor voor de heetste warmtebronnen gebruikt worden. Het nadeel is dat de hobbykok zich nog weleens kan verkijken op de temperatuur van de bakplaat. Hierdoor wil het nog weleens gebeuren dat vlees snel verschroeit en daardoor zwartgeblakerd wordt opgediend.

Rvs bakplaten

Een ander materiaal waar vaak mee gewerkt wordt is roestvrij staal. De RVS bakplaten zijn vaak prachtig om te zien, maar zijn niet zo krasvast. Daarom moet je deze grillplaat goed onderhouden en soms ook polijsten om de krassen weg te krijgen. Roestvrij stalen bakplaten zijn niet zo heet te krijgen als keramische bakplaten, wel houdt de rvs bakplaat de warmte langer vast. Dit kan nog weleens schelen in de energierekening. Let er wel op dat het bakoppervlak nog heet is als het apparaat uitstaat.