Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Ijsmachine

Toon filters

Ijsmachine

Ben jij dol op ijs en wil je te allen tijde zelf eenvoudig ijs kunnen maken? Dan is een ijsmachine misschien wel wat voor jou! Met een ijsmachine of sorbetiere bereid je eenvoudig zelf je eigen sorbet, yoghurtijs of roomijs. 
 
Een ijsmachine bestaat uit een roermechanisme en een koelcontainer. Bij goedkopere varianten moet je de koelschijf of koelcontainer eerst koelen in de diepvries, alvorens je het keukenapparaat kunt gebruiken om ijs te maken. Dit vergt dus enige voorbereiding (+/- 12 uur). Duurdere ijsmachines hebben vaak een eigen ingebouwd koelsysteem waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. 
 
Hoe gaat het maken van ijs in zijn werk? Het is verstandig om de ingrediënten voor ijs 4 a 5 uur van te voren in de koelkast te plaatsen, zodat dit goed kan koelen. Meng alle ingrediënten voor het ijs met elkaar, waarna je ze in de koelcontainer giet. De wand van een ijscontainer is erg koud, waardoor er een dun laagje aan het ijsmengsel vriest. Doordat het roermechanisme langs de wand schraapt, blijven de ijskristallen klein en ontstaat er een mooi ijs mengsel. Het bereiden van ijs duurt al met al zo’n 30 minuten tot één uur. 
 
Met een ijsmachine kun je verschillende soorten ijs maken. Zo wordt roomijs gemaakt van room, melk, suiker en eierdooiers. Je kunt daar ingrediënten naar smaak aan toe voegen zoals fruit, vanille of chocolade. Sorbetijs bestaat in de basis vooral uit water en suiker. Je voegt hier siroop of vruchtensap aan toe waardoor de smaak en kleur verandert.