Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Type

Gourmet en steengrill

Toon filters

Gourmet en steengrill

Vind jij het ook zo leuk om tijdens een feestelijk diner je eigen chef-kok te zijn, waardoor je helemaal zelf kunt bepalen wat en wanneer je wilt eten? Bij gourmetten en steengrill zit je gezellig met z’n allen rondom de tafel en kun je je eigen eten bereiden. Gourmet en steengrill lijkt daarin op elkaar, maar toch zijn er ook een aantal verschillen:
 
Steengrill
Een steengril is een apparaat met een zeer hete, stenen plaat. Vaak is deze plaat van graniet gemaakt, zodat het goed heet blijft. In tegenstelling tot gourmetten, hoef je bij een steengrill geen gebruik te maken van losse kleine pannetjes. Je verspreidt wat boter of olie met wat zout over de plaat en grillen maar!
 
Vaak is een steengrill zeer eenvoudig schoon te maken. Je haalt de stenen plaat los van het onderstel en weekt de plaat vervolgens in heet water. Gebruik voor het schoonmaken geen afwaszeep want dit kan de plaat beschadigen. Haal de viezigheid weg met een sponsje of krabber. 
 
Een steengrill is zeer geschikt voor het bereiden van stukken vlees zoals biefstuk, mini hamburgers, kipfilet of varkenshaas. Ook allerlei soorten vis kun je met een steengrill klaarmaken. Denk aan garnalen, zalmfilet of tonijnfilet. En uiteraard groenten kunnen ook gegrild worden met behulp van een steengrill. Leg de champignons, tomaten, ui, courgette of paprika op de steengrill en gebruik een beetje kruiden om het nog lekkerder te maken!
 
Gourmetten
Gourmetwijsheid: Op gourmetstellen zit een temperatuur-draaiknop, maar doorgaans zijn er maar twee standen: “Staat ‘ie wel aan?” en “Nou gaat ‘ie te hard!” 
 
Een gourmetstel is een apparaat waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine pannetjes, waarin je zelf je eten kunt bereiden. Het woord “gourmet” komt van het Franse woord “gourmand”, wat ook wel “lekkerbek” of “grote eter” betekent. De trend van het gourmetten is overgewaaid vanuit Azië. Daar is het heel gangbaar om met een grote groep mensen rond de tafel te zitten, om in kleine pannetjes ieder z’n eigen gerechtje klaar te maken. 
 
Doorgaans bestaat een gourmetstel uit een boven- en een onderplaat. Beide platen zijn erg heet en je kunt de pannetjes erop of onder plaatsen. Je bereid je eigen maaltijd in kleine porties en gebuikt daar de mini-pannetjes voor. 
 
De hardcore gourmetter zweert bij een ouderwets gourmetstel met spiritusbranders, want dankzij echte vlammen worden de pannetjes heter en de korstjes knapperiger dan bij een elektrisch apparaat. Bij lauwe pannetjes zoekt menigeen zijn toevlucht tot voorgegaard vlees.
 
Ga jij binnenkort gourmetten en heb je geen idee wat je daarvoor in huis moet halen? Zowel vis, vlees als vega zijn erg populair om op een gourmetstel te bereiden. Ook gebakken groenten zoals paprika, champignons, oesterzwammen, ui en courgette zijn erg lekker om op een gourmetstel te gooien. Voor kinderen zijn mini pannenkoeken, omelet en pizza ook erg geschikt. 
 
Is goedkoop ook duurkoop? Let op dat je er een koopt met een goede antikleeflaag die niet loslaat want dat is niet zo gezond. Dan kun je beter een steengril nemen, van natuursteen.
 
Vergeet je pannetje niet goed in te vetten alvorens je ‘m gebruikt! Zo voorkom je aangekoekte en verbrande eetresten. Leg de kip, vega, vlees en vis in aparte schalen waar mensen uit kunnen kiezen. En tot slot: vergeet de sausjes niet!