Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Kleur

Type

Wafelijzers

Toon filters

Wafelijzers

Wafels zijn heerlijk tijdens koude, winterse dagen, maar ook als dessert of tussendoortje! Met een wafelijzer maak je eenvoudig zelf thuis de lekkerste wafels!
 
Voornamelijk in Zuid-Nederland worden wafels traditioneel op kermissen gegeten. Luikse wafels worden doorgaans warm opgegeten. Waarschijnlijk werden de eerste wafels al gegeten in de ijzertijd. Dit waren niet dezelfde wafels als die we nu kennen, maar het waren een soort platte koeken die gebakken werden tussen twee hete ijzers boven een vuur. Deze platte koeken werden gemaakt van een deeg van melk, honing en gestampte graankorrels. 
 
Ook in Griekenland werden vroeger al dergelijke wafels gemaakt. Deze wafels heten ook wel ‘orbini’s’. In Egypte noemt men wafels ‘galettes’ . Deze wafels worden vaak gevuld et een laagje kaas. 
 
Belgische wafels worden traditioneel bestrooid met poedersuiker. Tegenwoordig wordt een wafel met diverse ingrediënten aangekleed: aardbeien, kersen en andere fruitsoorten, maar ook gesmolten chocolade, stroop of slagroom.