Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Broodroosters

Toon filters

Broodroosters

De meeste broodroosters zijn logischerwijs voornamelijk geschikt om brood mee te roosteren. Ondanks dat veel broodroosters dezelfde functie bieden, zijn sommige roosters uitgerust met extra mogelijkheden. Zo bestaan er broodroosters die 4 broodjes tegelijkertijd kunnen toasten en broodroosters die verschillende soorten broodjes kunnen roosteren of verwarmen, bijvoorbeeld bagels en baguettes.  
 
Er zijn verschillende afmetingen broodroosters beschikbaar. Zo zijn er broodroosters die 2 broodjes per keer kunnen toasten, maar ook broodroosters die 4 broodjes tegelijkertijd kunnen roosteren. De meeste broodroosters zijn in ieder geval geschikt voor het formaat van een gemiddelde boterham. Sommige broodroosters hebben grotere gleuven, waardoor je er bijvoorbeeld gemakkelijk pita-broodjes mee kunt opwarmen of toasten. Daarnaast hebben sommige broodroosters één grote broodgleuf, zodat je bijvoorbeeld twee broodjes naast elkaar kunt roosteren.

Hittebestendig 

De behuizing (het buitenste materiaal) van veel broodroosters is tegenwoordig hittebestendig. De broodroosters worden gemaakt van speciaal materiaal, waardoor de buitenkant van de broodrooster niet heet wordt. Dit is voornamelijk aan te raden wanneer je de broodrooster gebruikt in de omgeving van kinderen, omdat zij zich aan de broodrooster kunnen branden. Bekijk dus voor je een broodrooster koopt of het materiaal van de broodrooster hittebestendig is.

Automatische stop

Een andere beveiliging waarmee de meeste broodroosters zijn uitgerust is de automatische stop. Deze functie zorgt ervoor dat de broodrooster automatisch stopt wanneer de ingestelde bereiding van het brood is bereikt. Ook zorgt deze functie ervoor dat de broodrooster wordt uitgeschakeld wanneer er brood klem zit.

Temperatuurregeling

Om zelf te bepalen hoe licht of donker je brood geroosterd moet worden, is het bij bijna alle broodroosters mogelijk om verschillende standen te kiezen. Wanneer een broodrooster ook over een temperatuurssensor beschikt, zorgt deze sensor ervoor dat de juiste temperatuur bij de juiste stand wordt aangehouden.  
 
Hoe snel het brood geroosterd wordt is echter ook afhankelijk van het vermogen van de broodrooster. Dit vermogen wordt uitgedrukt in het aantal Watt. Het gemiddelde vermogen van een broodrooster ligt rond de 1000Watt. Goedkopere broodroosters hebben meestal een lager vermogen.

Ontdooifunctie

Wanneer je je broodjes direct vanuit de vriezer met de broodrooster wilt toasten, kun je gebruik maken van de ontdooifunctie. Deze functie zorgt ervoor dat de broodjes eerst langzaam opgewarmd worden, zodat ze geleidelijk ontdooien. Na het ontdooien van de broodjes kunnen deze worden getoast.

Aandachtspunten

Er zijn nog een aantal kleine aandachtspunten, waar je misschien niet meteen aan denkt bij het kopen van een broodrooster. Deze kleine aandachtspunten kunnen echter voor een groot deel van invloed zijn op het gebruikersgemak. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te bekijken of de broodrooster is uitgerust met antislip voetjes. De broodrooster zal met deze voetjes stabiel blijven staan en ook geen krassen geven op het aanrechtblad. Naast deze antislipvoetjes wordt het ook aangeraden om te bekijken hoe het snoer opgeborgen kan worden. Het is handig wanneer het snoer weggewerkt kan worden onder de broodrooster, wanneer je de broodrooster niet gebruikt.