Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Friteuse of frituurpan kopen?

Toon filters

Friteuse of frituurpan kopen?

Een friteuse is een handig apparaat om snacks of andere etenswaren mee te frituren. Ondanks dat alle friteuses in principe dezelfde functie bieden, bestaan er een aantal verschillen tussen de specificaties van friteuses. Deze verschillen hebben bijvoorbeeld betrekking tot het materiaal van de friteuse, de inhoud of de mogelijkheden om de friteuse te onderhouden.

Vermogen

Het vermogen van een friteuse bepaalt voor een deel hoe snel je gerechten bereid kunnen worden. Het vermogen van friteuses wordt weergegeven met het aantal Watt (W) en varieert van ongeveer 1600 tot 2500 Watt. Goedkopere friteuses hebben meestal een lager vermogen, waardoor het wat langer kan duren voordat je gerechten bereid zijn. 

Materiaal

Friteuses voor thuisgebruik worden over het algemeen gekenmerkt door een gemiddelde inhoud, een afsluitbaar deksel en een los frituurmandje. De inhoud van de friteuses varieert hierbij van ongeveer 1,2 tot 4 liter. Vaak zijn de friteuses van plastic, geborsteld- of roestvrij staal (RVS) gemaakt. Naast friteuses met een afsluitbaar deksel bestaan er ook friteuses zonder deksel. Deze zijn in vergelijking met friteuses met een deksel wat onveiliger, doordat ze niet af te sluiten zijn. Om deze friteuses toch veilig te kunnen gebruiken worden er bij dit type friteuse vaak losse deksels meegeleverd.