Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Magnetron & Oven

Toon filters

Magnetron & Oven

Een magnetron is een soort oven waar eten van binnenuit wordt verhit. Opwarmen, ontdooien, of koken van gerechten kan met een magnetron in een zeer korte tijd. Naast solo magnetrons zijn er ook modellen met uitgebreidere functies. Combi magnetrons en magnetrons met grillfunctie kunnen bijvoorbeeld ook bakken en/of grillen. 

Magnetrons zijn verkrijgbaar als vrijstaand of inbouw model. De inbouw modellen zijn vaak uitgerust met meer opties en daarom ook iets prijziger. Een inbouw magnetron kan niet zomaar in een kast worden geplaatst, en een vrijstaande magnetrons is niet geschikt om in te bouwen. Een magnetron heeft namelijk voldoende ruimte nodig om te kunnen ventileren. 

Oven

Een conventionele oven is de basis van alle oventypes die er tegenwoordig op de markt zijn. Deze bereidt het gerecht van jouw keuze door de boven- en/of onderwand van de oven te verwarmen. Daarvoor gebruikt hij vaak een verwarmingselement, het spiraalvormige deel dat roodgloeiend wordt zodra je de oven aanzet.

Temperatuur

De temperatuur van de verwarmingselementen kun je regelen door de thermostaat in te stellen. Bij de meeste ovens loopt de temperatuur van 100°C tot 280°C. Sommige modellen beschikken over voorgeprogrammeerde standen voor bepaalde gerechten. 
 
Naast conventionele ovens zijn er ook nog diverse soorten multifunctionele ovens. Deze bieden extra mogelijkheden, zoals een ingebouwde grill of magnetron.

Waar plaatsen?

Denk bij de aanschaf van een oven of  magnetron na over waar je hem neerzet. Deuren van magnetrons kunnen namelijk op verschillende manieren open. Dit kan met een draai- of klepdeur.