Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort bonen

Sterkte

Inhoud verpakking

Melitta Koffiebonen

Toon filters

Melitta Koffiebonen

Iedereen die thuis koffie maakt heeft daar vast wel eens een koffiefilter van Melitta voor gebruikt. Je staat er dan waarschijnlijk niet bij stil dat dit ooit een hele bijzondere uitvinding was. 
 
Koffie zetten zonder koffiedrab
De koffiefilter is in 1908 bedacht door Melitta Bentz. Deze Duitse huisvrouw was op zoek naar een manier om koffie te zetten zonder koffiedrab. Om dat te bereiken sloeg ze gaten in een koperen pot en legde vervolgens een stuk papier op de bodem om een ​​filtersysteem te maken. Daarna zette ze de pot op een kopje, vulde de pot met gemalen koffie en schonk er heet water overheen zodat de koffie door het papier in het kopje kon druppelen. Haar uitvinding werkte: Het resultaat was een heerlijk kopje koffie zonder drab. Bovendien bleek dat de koffie door het filter ook minder bitter werd. Haar uitvinding bleek een enorm succes en al spoedig startte ze Melitta-filters en infuuskoffie.
 
Al meer dan 100 jaar liefde voor koffie
De naam Melitta staat nu al meer dan 100 jaar garant voor passie en kwaliteit.
En nog steeds is Melitta is toegewijd om de ultieme koffie-ervaring te bieden met gastronomische koffiesoorten, filters en koffiezetapparaten.