Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Aantal personen

Ingebouwde pomp

Gebruik

Afmetingen

Hoogte

Maximaal gewicht

Luchtbedden

Toon filters

Luchtbedden

Wanneer je buiten de deur slaapt of logés op bezoek hebt is het wel zo prettig om op een comfortabel luchtbed te kunnen slapen. Luchtbedden zijn er in veel verschillende soorten en maten. Maar welk luchtbed is nou eigenlijk geschikt voor welke situatie? 
 
Formaat
Om een geschikt luchtbed te vinden is het ten eerste zaak om te bedenken welk formaat passend is. Zoek je een luchtbed voor twee personen of voor één persoon? Lig je graag languit of vind je het niet erg om een beetje in te schikken? 
 
De meeste luchtbedden zijn eenpersoonsluchtbedden en zijn tussen de 70 cm en 100 cm breed. Liever een wat breder model? Dan ga je voor een twijfelaar. Deze luchtbedden zijn tussen de 100 cm en 140 cm breed. Wanneer je een luchtbed zoekt voor twee personen ga je voor een queensize luchtbed met een breedte tussen de 140 cm en 160 cm. Een extra breed kingsize model is geschikt waar je lekker uitgerekt op kunt liggen, ga je voor een luchtbed van meer dan 160 cm breed.
 
Ben je op zoek naar een écht luxe en comfortabel luchtbed? Kijk dan eens naar een hoog luchtmatras! Hogere luchtbedden zijn beter voor je rug en maken in en uitstappen makkelijker.  Ook zorgt het voor meer warmte doordat je verder van de koude grond ligt. 
 
Nog meer gemak
Ben je van plan om te gaan backpacken en zoek je een luchtbed dat makkelijk mee te nemen is op reis? Kijk dan ook eens naar lichtgewicht luchtbedden. Deze luchtmatrassen hebben een klein pakvolume en kunnen snel en gemakkelijk worden opgeblazen. Bovendien neemt dit type luchtbed weinig ruimte in.
 
Luchtbedden met ingebouwde pomp bieden het gemak om niet meer zelf te hoeven pompen. Zo hoef je dus nooit meer bang te zijn dat je de pomp bent vergeten, of dat er geen stopcontact in de buurt is. Je kunt lekker relaxen terwijl het luchtbed het zware werk voor je doet!
 
Materiaal
Om de lucht in een luchtbed zo goed mogelijk te kunnen verdelen, is een luchtmatras opgebouwd uit verschillende luchtbanen en compartimenten. Tegenwoordig beschikken diverse luchtbedmodellen over Fiber-Tech technologie. Anders dan bij traditionele luchtbedmodellen zijn luchtmatrassen met Fiber-Tech technologie voorzien van duizenden hoge kwaliteit polyester draden. De draden rekken niet of nauwelijks uit, wat ervoor zorgt dat luchtbedden een veel langere levensduur hebben. 
 
Let er daarnaast op of een luchtbed een zachte “flock” toplaag bevat. Deze zachte toplaag zorgt voor extra warmte en stevigheid. 
 
Pomp
Een luchtbed met de mond opblazen en dan blauw aanlopen is tegenwoordig niet meer nodig. Het vullen van een luchtmatras kan met vele soorten pompen. Losse handpompen en voetpompen zijn makkelijk mee te nemen en hebben geen elektriciteit nodig. Zit je niet te wachten op een work-out voor je gaat slapen? Kies dan voor een luchtbed met ingebouwde elektrische pomp of een losse elektrische pomp.