Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Afmeting

Toon meerminder

Aantal personen

Maximaal gewicht

Inclusief pomp

Inclusief peddels

Opblaasboot

Toon filters

Opblaasboot

Een opblaasbare boot is handig om mee te nemen wanneer je gaat kamperen of tijdens een dagje weg. Ook is een opblaasbare boot makkelijk op te blazen en leeg te halen. Een opblaasbare boot heeft doorgaans meerdere luchtkamers met elk hun eigen ventiel. Dit maakt het opblazen van de boot gemakkelijk. Afhankelijk van het model en het materiaal kan een opblaasboot tot wel 400kg dragen! Maar waar moet je nou op letten wanneer je een opblaasboot koopt?
 
Materiaal
De boten zijn doorgaans gemaakt van sterk PVC-materiaal. Alle Intex boten zijn gemaakt van extra sterk 6P vrije PVC gemaakt. 6P refereert aan een groep van 6 ftalaten, stoffen die PVC en plastic flexibel maken. 6P Free PVC bevat slechts 0,1% of nog minder van deze weekmakers. Beter voor jou, de boot en ook beter voor het milieu!
 
Sommige boten zijn gemaakt van vinyl. Vinyl is net als PVC opgebouwd in verschillende lagen. De onderste laag van vinyl heeft echter een verende eigenschap. Dit maakt dat vinyl zachter, sterker en minder gevoelig voor lekkages dan PVC.
 
Type boot
Welke opblaasbare boot geschikt is voor jou, hangt af waar je ‘m voor wil gebruiken. Wil je een boot om mee te peddelen of liever met een elektrische motor? 
 
Boot met motor
Wanneer je het peddelen beu bent zijn er ook opties voor een opblaasboot met elektromotor of kleine benzinemotor. Om met een motor te kunnen varen heb je wel een aantal zaken nodig. Allereerst de motor zelf. Daarnaast heb je ook een motorsteun nodig om de motor op te kunnen monteren, een accu en een acculader. Een boot die geschikt is voor meerdere personen heeft een krachtigere motor nodig dan een eenpersoonsboot. 
 
Kano’s en kyjaks
Wanneer je met hoge snelheid van een stroom af wil varen kies je voor een kano of een kajak. Veel mensen halen de kano en de kajak door elkaar. Toch zit er wel degelijk verschil tussen die twee. Met name de zithouding is erg verschillend. In een kajak zit je met je benen naar voren in de boot. Ook gebruik je in een kajak een dubbelbladige peddel om aan beide kanten te kunnen peddelen. Bij een kano gebruik je slechts één blad en zit je op je knieën. 
 
Supboard
Een opblaasbaar supboard heeft een aantal voordelen ten opzichte van een hard supboard. Zo zijn de opblaasbare boards dikker en liggen ze stabiel en comfortabel in het water. Ook heb je minder kans op schade als wanneer je ergens tegenaan botst. Een opblaasbaar supboard is makkelijk mee te nemen: gewoon een kwestie van de lucht eruit laten lopen, opvouwen en in de kofferbak leggen. 
 
Accessoires
Ook vind je in ons assortiment diverse accessoires voor een opblaasboot zoals peddels en motorsteunen. 
 
Peddels
Er zijn twee soorten peddels: een enkelblads peddel (ook wel “steekpeddel” genoemd) met aan het uiteinde van de steel één blad, en aan de andere zijde een knop of handgreep. Deze peddels worden gebruikt om kano’s te varen. De dubbelbladspeddel wordt gebruikt om een kajak te varen. Beide zijden van zo’n peddel zijn voorzien van een blad. 
 
Motorsteunen
Wanneer je wil varen in een opblaasboot mét elektrische motor heb je een motorsteun nodig. De meeste opblaasboten zijn gemaakt van zacht materiaal dat niet geschikt is voor het plaatsen van een motor. Om de buitenboordmotor toch goed te kunnen bevestigen heb je een soort stevige platte plank nodig, de motorsteun. 
 
Zwemvesten
Veiligheid staat voorop! Met een reddingsvest ga je veilig te water. Bij ScalaXL vind je zwemvesten voor volwassenen, peuters en kinderen. 
 
Pompen
Een opblaasboot pomp je gemakkelijk op met een pomp. In ons assortiment vind je diverse pompen zoals handpompen, voetpompen en elektrische pompen. Er zijn elektrische pompen die met een accu werken en elektrische pompen die je aansluit op het lichtnet.