Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Kleur

SUP boards

Toon filters

SUP boards

Het Sup board is overgewaaid uit Hawaii. Het lijkt op een surfboard maar bij en SUP board hoef je niet te wachten op de volgende golf! Je staat recht op het board en beweegt je voort met behulp van een paddle. Tegenwoordig zijn supboards erg populair. Andere namen voor een SUP board zijn paddleboard, SUP, of stand up paddleboard. Sup boards zijn er in verschillende vormen, breedtes en lengtes. Opblaasbare supboards zijn gemaakt van een aantal lagen PVC en zijn licht in gewicht, en dus makkelijk mee te nemen. 
 
Het kiezen van een SUP board
Als je nog nooit op een SUP board hebt gestaan wordt het erg lastig om een SUP board uit te kiezen. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten bij de aankoop van een SUP board:
 
-       Het draagvermogen: hoe zwaarder je bent, hoe langer SUP board wenselijk is.
-       Niet alle boards zijn geschikt voor beginners. Kijk goed naar of een SUP board geschikt is voor beginners of juist voor ervaren mensen.
-       Wanneer een board langer, breder en dikker is, is het supboard stabieler. Wanneer een board juist smaller is en de neus puntig, is het een sneller board.
 
Verschillende types 
Op het gebied van SUP boards zijn er verschillende keuzemogelijkheden en niveaus.
 
Allround SUP board
Ben je een beginner en zoek je naar een SUP board waar je weinig ervaring voor hoeft te hebben? In dat geval is een allround SUP board de beste optie. Deze opblaasbare SUP boards zijn doorgaans wat langer, breder en dikker en daardoor erg stabiel. Vaak hebben de allround SUP boards een ronde neus waarmee je de golven nog makkelijker kunt pakken. Ideaal om het suppen snel onder de knie te krijgen. 
 
Touring SUP board
Een touring SUP board is, zoals de naam al zegt bedoeld om lange vaartochten mee te maken. De touring SUP boards zijn over het algemeen smaller, langer en hebben een wat puntige neus waardoor je er erg snel mee kunt. 
 
Racing SUP board 
De SUP boards voor racing zijn smal, snel en het minst stabiel. Ook dankzij zijn spitse punt glijdt een racing SUP board snel door het water.