Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Serie

Toon meerminder

Vorm

Inclusief pomp

Zwembaden

Merken

Toon filters

Zwembaden

Ben je op zoek naar een zwembad dat snel en gemakkelijk op te zetten is in eigen tuin? En dat eenvoudig kan worden opgeborgen wanneer de warme dagen voorbij zijn? Dan is een opzetzwembad of opblaaszwembad misschien wel wat voor jou! 
 
De uitvinding van opzet- en opblaaszwembaden heeft het mogelijk gemaakt dat het voor iedereen uitvoerbaar is om te genieten van zwemplezier in eigen tuin. Zwembaden zijn in vele verschillende vormen en maten te koop; voor grote en kleine tuinen en voor grote en kleine groepen zwemmers. De meeste zwembaden kunnen in slechts enkele minuten worden opgezet, waarna het zwembad gevuld kan worden met water. 
 
Het juiste zwembad kiezen
Hoe kies je het juiste zwembad? Om het juiste zwembad te kiezen zijn er een aantal aspecten waar je voor de aankoop rekening mee dient te houden:
 
1.     Budget
Het budget kan allesbepalend zijn voor de aankoop van een zwembad. Heb je een klein budget te besteden of wil je liever niet al te veel geld uitgeven aan een zwembad aangezien het maar een paar maanden per jaar mooi genoeg weer is? Opblaasbare zwembaden zijn over het algemeen goedkoper maar gaan daarentegen minder lang mee!
 
2.     Ruimte
Is je tuin groot genoeg om een zwembad gedurende een paar maanden permanent neer te kunnen zetten? Wil je het zwembad plaatsen in een hoek in de schaduw, onder een boom of liever op een terras in de zon? En past er beter een hoekig of rond zwembad in je tuin? Het is belangrijk om uit te meten waar het zwembad moet komen te staan en wat voor vorm en formaat hier het beste past. Ook is het aan te raden om van tevoren goed te letten op hoe vlak de ondergrond is waar het zwembad op zal komen te staan. Hoe vlakker de grond hoe beter. 
 
3.     Aantal personen
Ook is het verstandig om alvorens de aankoop te bedenken hoeveel personen er in het zwembad moeten passen. Vaak is dit afhankelijk van de grootte van het gezin. En moeten vriendjes en vriendinnetjes ook mee kunnen spelen? Met vier personen kom je al gauw uit op een afmeting van 2 x 4 meter of een diameter van minimaal 3 meter.
 
4.     Kwaliteit
In zwembaden zit veel verschil in kwaliteit. Zo hebben sommige opblaasbare zwembaden een rand die bestaat uit verschillende opblaasbare ringen. Vaak gaat het hierbij om twee of drie ringen, die allemaal zijn uitgerust met een ventiel. Je laat hierdoor het lucht gemakkelijk in en uit het bad lopen. Opblaasbare zwembaden gaan over het algemeen minder lang mee dan opzetzwembaden. Bij gebruik kan er op den duur een scheurtje ontstaan waardoor het zwembad lek raakt. De meeste opblaasbare zwembaden worden geleverd inclusief een reparatie patch
 
Wil je liever gaan voor een zwembad dat langer mee gaat? Opzetzwembaden staan erom bekend dat ze lang mee gaan, mits ze op de juiste manier gebruikt en opgeruimd worden. Veel opzetzwembaden zijn voorzien van een stevige stalen frame, waardoor ze stevig blijven staan en minder snel beschadigd raken. 
 
Zwemwater schoonhouden
Om een zwembad optimaal te kunnen gebruiken is het belangrijk om het water goed schoon te houden. Hoe je het zwembad schoonhoudt hangt af van het soort zwembad. Bij ScalaXL vind je diverse zwembad onderhoudsproducten om zwemwater te reinigen. Vaak zijn chloortabletten onmisbaar voor het schoon houden van zwemwater. Let wel op dat chloor slecht is voor de gezondheid en dat je hier niet te veel van moet gebruiken! De normale chloorwaarde ligt tussen 1 en 2 ppm/liter. Wanneer het zwemwater algen bevat mag het chloorgehalte opgehoogd worden naar 3 ppm/liter.

Stofzuiger
Wil je zo min mogelijk zelf hoeven doen? Gebruik dan een stofzuigerrobot, zoals de Mia robot stofzuiger van Winny Pool Cleaner. Met zijn drie schoonmaak opties kan deze stofzuiger robot lichte, maar ook zware schoonmaak sessies aan!

Ook een zwembad met overkapping kan een goede uitkomst zijn om het zwembadwater schoon te houden. Zo zorg je ervoor dat de viezigheid buiten het water blijft, en zwembadwater bovendien langer warm wordt gehouden.

Automatische reiniging
Wanneer een zwembad veel wordt gebruikt of van groot formaat is kun je voor automatische reiniging kiezen. Voor kleine zwembaden is een zwembadpomp eigenlijk niet nodig, aangezien dit prima schoon kan worden gehouden met behulp van een schoonmaakset. Het gebruik van een zwembadpomp is aan te raden bij zwembaden met een diameter vanaf 183 cm. Vaak zijn de grotere zwembaden al uitgerust met een cartridge filter- of zandfilterpomp. Let er wel op dat het filter van een filter cartridge na een bepaalde tijd vervangen dient te worden. Ben je van plan om een zwembadfilter aan te schaffen? Let voor de aankoop goed op de doorsnede van de slang en aansluiting.

Skimmer
Een skimmer kan een grote rol spelen bij het reinigen van zwembadwater. Je monteert een skimmer op het zwembad, aan het wateroppervlak. Vervolgens wordt de skimmer aangesloten op een filterpomp. De Intex skimmer bevat een opvangmandje waarin het grove vuil terecht komt zoals bladeren en insecten.

Afdekzeilen
Met een zwembad afdekzeil kun je viezigheid zoals insecten, vuil en algen buiten het zwembad houden. Bovendien koelt zwembadwater minder snel af met een zeil en blijft de waterbalans op peil. Met een zwembad afdekzeil kun je nog langer genieten van een zwembad in de tuin. Kies voor de juiste afmetingen en vorm van een afdekzeil. Let ook goed op de kwaliteit, en met name de dikte van een zeil. De dikte en kwaliteit van een zeil wordt uitgedrukt in aantal gram per vierkante meter. In het algemeen geldt: hoe zwaarder het afdekzeil, hoe hoger de kwaliteit.

Solar afdekzeilen
Solar zwembadzeilen hebben een isolerende werking. Het thermische zeil laat het water verwarmen wanneer de zon er op schijnt. Daarnaast zorgt de noppenfolie structuur ervoor dat het zwemwater minder snel afkoelt. Veel afdekzeilen zijn voorzien van een noppenfolie structuur. Met behulp van een solar afdekzeil kun je het zwemseizoen eenvoudig tot twee maanden verlengen. Wanneer er te veel water op het zeil blijft liggen ontstaat er plasvorming en zal het zeil inzakken. De gaatjes die je soms in een afdekzeil ziet zitten, zijn voor de afvoer van dit overtollige water.

Opblaasbare spa’s
Droom je altijd al van lekker bubbelen in een eigen jacuzzi in de tuin? Neem dan een kijkje bij onze opblaasbare spa’s. Hier vind je verschillende kwalitatieve producten voor een betaalbare prijs. Het grote voordeel aan een opblaasbare spa is dat het makkelijk op te zetten is. Wanneer de spa weinig wordt gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden, dan kun je ‘m eenvoudig opvouwen en opbergen. De spa’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten (4 á 6 personen). Ook kun je kiezen voor versies met bubbels of versies met bubbels én jets.

Nóg meer zwembadplezier
Zorg voor nog meer zwembadplezier tijdens de warme zomerdagen met zwembadspeelgoed! Van lounge artikelen voor op of bij het water, tot strandballen en duikgerij: bij ScalaXL vind je voor elk wat wils.