Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Serie

Toon meerminder

Vorm

Inclusief pomp

Opzetzwembad

Toon filters

Opzetzwembad

Heerlijk afkoelen met een eigen zwembad in de buurt!
 
Soorten opzetzwembaden
Een groot voordeel van opzetzwembaden in vergelijking met inbouwzwembaden is dat je het zwembad makkelijk weer kunt demonteren, opvouwen en opbergen om ‘m het volgende zomerseizoen weer uit de kast te trekken. Zo geniet je in de zomer van afkoeling in het zwembad, en heb je in de winter weer ruimte in de tuin voor iets anders. Ook voor opzetzwembaden is er een ruim scala aan keuze te vinden. Wil je het liefst weinig geld uitgeven en een zwembad dat zo snel mogelijk staat? Dan kun je kiezen voor een opblaasbaar zwembad. Wil je wat meer geld uitgeven voor een zeer stabiel en stevig zwembad? Ga dan voor een opzetzwembad met (stalen) frame. 
 
Onderhoud en accessoires
Sommige opzetzwembaden worden geleverd inclusief accessoires. Maar niet allemaal! Let daarom goed op wat je nodig hebt aan accessoires voor de aankoop van een opzetzwembad. Houd je zwembadwater lekker schoon met onderhoudsproducten zoals een filterpomp, chloortabletten en een afdekzeil. En wil je optimaal genieten van een warm zwembad? Dan kun je ook kiezen voor een verwarmingselement.
 
Filteren
Er kan op den duur veel viezigheid in het zwembadwater terecht komen wat je op het eerste gezicht zelf niet ziet, zoals algen. Niks zo vervelend als zwemmen in troebel of vies water! Vooral voor de grotere zwembaden is het daarom handig om een filterpomp aan te schaffen. De filterpomp filtert het water door middel van filtercartridges en brengt het water in beweging waardoor algen minder kans hebben om te kunnen groeien. Ook kun je kiezen voor een zandfilter. Een zandfilter vul je met zand en filtert zelfs de kleinste vuildeeltjes (0.04mm).
 
Chloor(tabletten)
Naast een zwembadfilter zijn chemicaliën onmisbaar voor het schoonhouden van een zwembad. Chemicaliën kunnen de zuurgraad van het water op peil houden. Een te lage zuurgraad (van bijvoorbeeld 8) zorgt ervoor dat chloor niet meer goed werkt en creëert kalkafzetting aan het zwembad en apparatuur. Een te hoge zuurgraad kan de apparatuur in het zwembad aantasten. En nog vervelender: het kan zorgen voor geïrriteerde oogvliezen, neusvliezen en huidirritaties. 
 
Chloor doodt schadelijke schimmels, bacteriën en andere micro-organismen. De chloorwaarden in het water kun je op peil houden doormiddel van chloortabletten. Helaas is het niet zo makkelijk om te zeggen hoeveel chloortabletten je precies nodig zult hebben. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren zoals de hoeveelheid bladeren en dieren, het volume van het zwembad, UV-straling en hoeveel er in het zwembad gezwommen wordt. Test het water regelmatig met een watertester om te achterhalen of er chloor moet worden bijgevuld. 
 
Afdekzeil
Wanneer je een zwembad het hele jaar wil kunnen gebruiken is een afdekzijl cruciaal. Het afdekzeil houdt bladeren en organismen buiten en houdt bovendien de warmte langer vast. Afdekzeilen zijn erin rechthoekige, vierkante, ronde en ovale modellen. Veel afdekzeilen kun je zelf op het zwembad bevestigen. Ook beschikken diverse uitvoeringen over een rolsysteem. De gaatjes in afdekzeilen zijn voor de afvoer van water.
 
Netten, borstels en stofzuigers
Helaas kan een filterpomp niet het hele zwembad schoonhouden. Je zult af en toe zelf moeten schoonmaken. Dat betreft vooral grover vuil op de wanden en op de bodem zoals steentjes, insecten, bladeren en vogelpoep. Om de wanden van het zwembad schoon te houden gebruik je speciale borstels. Het schepnet is handig om grover vuil uit het water te halen en met een zwembadstofzuiger kun je alle viezigheid weghalen wat naar de bodem is gezonken. 
 
Verwarmen
Helemaal ideaal is het als je ’s avonds nog zo lang mogelijk plezier kunt hebben van je zwembad! Met verwarmingselementen houd je de het zwemwater aangenaam warm. Een opzetzwembad kan verwarmd worden door middel van een waterpomp of door zonnepanelen. Let er wel op dat je voor het gebruik van zwembadverwarming de juiste (passende) filterpomp nodig hebt. De pomp zorgt er namelijk voor dat het water in het zwembad door de waterpomp heen gepompt wordt waarna het verwarmd terug het zwembad in gaat. 
 
Plaatsing van een opzetzwembad
Lees voor de plaatsing van een opzetzwembad altijd de gebruiksaanwijzing goed door. De meeste opzetzwembaden zijn al in zo’n 30 minuten opgezet, inclusief vullen! Voor een goede vlakke ondergrond koop je een grondzeil.