Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Serie

Toon meerminder

Vorm

Inclusief pomp

Zwembad met Pomp

Toon filters

Zwembad met Pomp

Bij ScalaXL kun je kiezen voor het kopen van een los zwembad, of een zwembad set (zwembad met pomp). Wil je de waterkwaliteit optimaal houden? Dan is een pomp bij je zwembad onmisbaar. Wanneer je een zwembad met pomp als pakket koopt weet je zeker dat je goed zit en een geschikte set hebt aangeschaft. Wij leggen je in dit artikel verder uit wat de voordelen zijn van een pomp, en hoe je een geschikte pomp kiest.
 
Voordelen van een zwembad met pomp
Een pomp in je zwembad houdt het water constant in beweging, waardoor bacteriën en algen zich een stuk moeilijker kunnen ontwikkelen en het water minder snel vuil wordt. Wanneer vuil water door het filter gaat wordt het schoon gefilterd. Zwevende vuildeeltjes worden eruit gehaald. Kortom: met een pomp in jouw zwembad houd je het water helderder, schoner en hoef je minder onderhoud te verrichten. 
 
Type pomp
Er zijn twee soorten pompen: de filterpomp en de zandfilterpomp. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen?
 
Filterpomp
Sets met kleinere zwembad modellen bevatten vaak een filterpomp. Een filterpomp werkt met een filtercartridge. Een filtercartridge filtert het water en houdt het water mooi schoon. Cartridges zijn voordeliger dan zand/glasfilters, maar moeten wel vaak vervangen worden en je hebt er daarom meer van nodig door de jaren heen. Let er wel goed op bij gebruik van een filterpomp dat de cartridge niet verstopt raakt, en vervang de filtercartridge om de 1 á 2 weken! 
 
Zandfilterpomp
Een zandfilterpomp wordt niet standaard bij een zwembad set meegeleverd. Wanneer je gebruik wil maken van een zandfilterpomp zal je deze dus zelf moeten bijbestellen. Deze pompen zijn ideaal voor kleine tot middelgrote zwembaden tot ruim 40.000 liter. Het water gaat door een speciale filtratie zand of glas heen, waardoor vuildeeltjes achterblijven in het zand. Je hoeft het filtermedium pas na 5 á 10 jaar te vervangen, een zandfilterpomp gaat dus erg lang mee! 
 
Pompcapaciteit
Filterpompen kunnen erg variëren in hun pompcapaciteit. Welke pomp jij nodig hebt hangt af van het formaat zwembad. Let hier dus goed op alvorens je en pomp aankoopt. Een pomp van zo’n 1.250 per uur is geschikt voor kleine zwembaden tot 4.500 liter en een pomp van 9.463 liter per uur is geschikt voor zwembaden tot 35.000 liter.  
 
Aansluiting
Een filterpomp kun je in principe op elk zwembad aansluiten. Zoals eerder omschreven hangt de keuze voor een pomp af van het de grootte van een zwembad. De meeste filterpompen hebben een aansluiting van 32 of 38 mm. Welke aansluiting jouw filterpomp precies heeft staat in de handleiding/op de verpakking of op de pomp zelf. 
 
Komt de aansluiting van de pomp overeen met de aansluiting van het zwembad? Dan heb je alle benodigdheden in huis om de filterpomp aan te sluiten! Passen de aansluitingen niet op elkaar? Dan is het geen probleem maar heb je extra onderdelen nodig om de pomp en het zwembad aan elkaar te koppelen. 
 
Wij leggen de aansluiting uit in 6 stappen:
 
1.     Plaats de pomp 1,5 meter van het zwembad richting het zwembad. 
2.     Zeefjes en in-uitlaat schroef je op de koppelstukken aan de binnenzijde van het zwembad. 
3.     Bevestig de connectoren en koppelstukken met slangklem op het in-uitlaat gedeelte. Klemmen goed vastmaken. 
4.     Plaats het filter in de pomp en draai de deksel goed dicht.
5.     Vul het zwembad. Bij voorkeur tot 4 á 5 cm onder de rand. Controleer altijd nog even of het ventiel aan de bovenzijde openstaat wanneer je het water naar de pomp laat stromen. Wanneer je het water uit het ventiel ziet komen kun je het ventiel dichtdraaien. 
6.     Nu kan de filterpomp draaien en veel zwemplezier!
 
Gebruik van een pomp
Zet de pomp bij voorkeur aan op momenten dat de temperatuur het hoogst is buiten: hoe warmer het is, hoe meer algen en bacteriën er in het water ontstaan. Doe dit bijvoorbeeld twee keer op de dag: ’s middags en ’s avonds. We raden aan om de zwembadpomp minimaal 1 keer per 4 uur per dag aan te zetten, maar nog beter is het om de pomp 2 keer per 4 uur per dag aan te zetten.