Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Type onderhoud

Chloortabletten

Toon filters

Chloortabletten

Een zwembad is een zeer aantrekkelijke woonplek en broedplaats voor bacteriën, schimmels, viezigheid zoals bladeren en vliegjes, microben en ziektemakers. Wanneer de pH-waarde niet op peil is kunnen micro-organismen zich snel vermenigvuldigen. Als de micro-organismen vervolgens worden meegenomen door badgasten, kunnen zij zich ook buiten het bad gaan vermenigvuldigen. Gebruik chloor om dit tegen te gaan en zwemwater te desinfecteren. 
 
Het meten van de pH-waarde  
De ideale pH-waarde voor zwemwater is tussen de 7.2 en 7.6. Wanneer de pH-waarde van het zwemwater niet op orde is verliest het chloor zijn werking. Check daarom regelmatig de pH-waarde van het zwemwater. Dit kun je doen met een handige pH-waarde meter. Wanneer je een meting van chloor, pH en alkaliniteit tegelijkertijd wilt doen kun je dit doen met een testset. 
 
Soorten chloor
Chloor voor zwembaden is er in twee verschillende soorten: gestabiliseerd en niet-gestabiliseerd chloor. Gestabiliseerd chloor werkt langzamer, maar ook langer. Gestabiliseerd chloor werkt niet wanneer je gebruik maakt van een automatische chloormeting. 
 
Niet-gestabiliseerd chloor werkt direct met zwembadwater. Het werkt snel en kort. Gebruik bij een automatische chloormeting altijd niet-gestabiliseerd chloor. 
 
Er zijn drie verschillende manieren waarop je chloor kunt toevoegen aan een zwembad: via een skimmer, direct via het leidingwerk of met een chloordispenser. 
 
Chloorshock
Chloorshock is chloor in poedervorm dat snel kan oplossen in water. Bij een verstoorde waterbalans kun je een chloorshock gebruiken om het chloorpeil in het water snel omhoog te krijgen. Het is verstandig om 1x in de 3 weken een chloorshock toe te dienen zodat te veel aangebonden chloor en verbruikt chloor vernietigd wordt. Dien de shock bij voorkeur in de avond toe, en dek het zwembad daarbij niet af. 
 
Hoeveel chloor heb ik nodig?
Hoe vaak en hoeveel chloor je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van het zwembad. Lees voor gebruik altijd goed het advies op de verpakking. We adviseren dit advies aan te houden. Voor kleine buitenzwembaden gebruik je bij voorkeur kleine tabletjes met een afmeting van Ø3 cm en 20 gram. Voor grotere buitenbaden gebruik je bij tabletten van 100 gram. Chloortabletten zijn ook geschikt voor bubbelbaden en spa’s.
 
Een goede chloorwaarde ligt tussen de 1 en 2 ppm (parts per million). Bij een groen zwembad vol met algen kun je het zwembad tijdelijk verhogen naar 3 ppm. Let er wel op dat je niet te veel chloor aan je zwembad toevoegt. Wanneer je ruim boven de 3 ppm aan chloor toevoegt aan het water, krijg je te maken met “gebonden chloor”. Dit werkt averechts en zo maak je het zwembad alleen maar viezer.