Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Thema

Lego

Toon filters

Lego

LEGO is nog altijd even populair, en dat is niet zomaar: LEGO staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en originaliteit. Het door de Deense Ole Kirk Christianen ontworpen speelgoed dient zijn naam aan de afkorting van het Deense “leg god”, wat in het Nederlands “speel goed” betekent. In het Latijn wil het zeggen: “ik leer” of “ik stel samen”. LEGO is dus niet alleen erg leuk, maar ook nog eens erg leerzaam!

Geschiedenis van LEGO
Waar Ole Kirk Christianen begon met speelgoed maken van hout, stapte hij in 1949 over tot het produceren van speelgoed in plastic. Destijds was plastic nog niet zo bekend. De blokjes waren nu een stuk steviger en harder. Leuk weetje: er zijn 102.981.500 manieren om zes legoblokjes met acht knopjes van dezelfde kleur te combineren.
 
LEGO-thema’s
LEGO is geschikt voor kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar. Maar ook veel volwassenen spelen graag met LEGO. De LEGO-steentjes zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en kleuren. Ook kun je LEGO vinden in diverse thema’s. Houd je van stoere bouwprojecten? Dan kies je voor een spannende brandweerkazerne of kastelen met ridders en draken. Ben je meer van spelen van het thema toekomst. Voor dit onderwerp vind je diverse ruimtevaart LEGO sets. 
 
LEGO voor de kleintjes: DUPLO
Voor de kleinste bouwers (vanaf ongeveer 3 jaar oud) bestaat er DUPLO. Dit zijn eigenlijk hele grote LEGO stenen waar kinderen niet in kunnen stikken. De blokken zijn dus veilig voor kinderen om in de mond te stoppen.