Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Staande lampen voor buiten

Toon filters

Staande lampen voor buiten

Staande buitenlampen zijn niet alleen een middel om je tuin, terras of patio mooi uit te lichten, ook zorgen ze voor veiligheid. Door lampen te plaatsen in en rond de tuin weet je altijd de weg te vinden. 
 
Soorten staande lampen
Staande lampen zijn er in talloze soorten en maten te vinden: of je de tuin nou een klassieke inrichting geeft of modern. Modellen die geschikt zijn voor een moderne omgeving hebben strakke belijningen, aluminium uiterlijk en een hoekige/rechte vormen. 
 
Sokkellampen
Onder sokkellampen verstaan we lampen van <100cm hoog. Sokkellampen staan, zoals het woord al doet vermoeden, het liefst op een sokkel. Een sokkellamp is een echte sfeermaker en ideaal voor het uitlichten van een terras, muur of pad. 
 
Lantaarn
Wil je gaan voor groot dan kies je voor een tuinlantaarn. De lantaarnpaal heeft een hoogte van >100 cm. Een lantaarn zorgt voor indrukwekkend licht in de tuin of langs een pad. 
 
Beschermingsklasse
Een staande buitenlamp krijgt heel wat te verduren: wind, regen, kou, hitte en sneeuw. Of een lamp wel veilig en geschikt is om buiten te plaatsen is af te lezen aan de beschermingsklasse/IP-classificatie. Zo geeft een IP-classificatie van 44 aan dat de lamp spatwaterdicht is, en dus geen negatieve gevolgen zou mogen hebben van spatwater uit willekeurige richtingen.
 
Plaats bepalen
Met staande lampen kun je alle kanten op. Ze brengen sfeer als markering langs een pad, vijver, patio, terras of veranda. Om de geschikte plaats te bepalen is het aan te raden om eerst te bedenken wat je precies wil verlichten. Ben je op zoek naar staande lampen als tuinverlichting of voor de borders in de tuin? Je maakt dit alles inzichtelijk door middel van een lichtplan waarbij je de tuin in schaal uittekent. Daarna teken je de gewenste lichtpunten en ontstaat er een mooi overzicht van wat je nodig hebt om het lichtplan te realiseren.