Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Binnenverlichting

Binnenverlichting

Vier soorten binnenverlichting
Om de juiste binnenverlichting te kiezen onderscheiden we vier soorten verlichting: basisverlichting, gerichte verlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. 
 
Basisverlichting is de algemene verlichting in huis die ervoor zorgt dat je de weg in huis kunt vinden. Denk aan hang- en plafondlampen. Dit zijn tevens de lampen die je als eerste aandoet wanneer je een ruimte binnenloopt. Basisverlichting voorziet een ruimte van gelijkmatig licht en is vrij fel. 
 
Onder gerichte verlichting verstaan we lampen die een specifiek object of plek in huis uitlichten. Je kunt op deze manier bepaalde meubels of accessoires beter laten uitkomen en rommelige stukjes in huis juist verbergen. Bij gerichte verlichting is gebruik van een klemspot of lampen met beweegbare arm aan te raden. Hiermee kun je de lamp zo draaien dat het licht schijnt in de richting die je wenst. 
 
Sfeerverlichting is zoals de naam al zegt het type verlichting dat sfeer aan brengt in een woning. Dit licht is over het algemeen wat zachter licht dat zich goed verdeeld over de gehele ruimte. Dit wordt ook wel diffuus licht genoemd. Door de lampen op verschillende hoogtes te plaatsen ontstaat er verschillend licht in de ruimte. 
 
Functionele verlichting is de verlichting die gebruikt wordt voor de plekken in huis waar bijvoorbeeld een boek wordt gelezen of bordspel wordt gespeeld. Denk aan verstelbare inbouwspotjes in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen.
 
LED-verlichting
Kies je voor milieuvriendelijk? Dan kies je voor LED-verlichting. LED-verlichting verbruikt ongeveer 85% minder energie en kan zo’n 10 jaar langer mee dan een normale lamp. Ook is LED-verlichting schokbestendig en worden lampen niet meer super heet. Erg veilig dus!