Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort lamp

Stijl

Toon meerminder

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Type spot

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Kleur

Toon meerminder

Kleurtemperatuur (K) Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Binnenverlichting

Toon filters

Binnenverlichting

Vier soorten binnenverlichting
Om de juiste binnenverlichting te kiezen onderscheiden we vier soorten verlichting: basisverlichting, gerichte verlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. 
 
Basisverlichting is de algemene verlichting in huis die ervoor zorgt dat je de weg in huis kunt vinden. Denk aan hang- en plafondlampen. Dit zijn tevens de lampen die je als eerste aandoet wanneer je een ruimte binnenloopt. Basisverlichting voorziet een ruimte van gelijkmatig licht en is vrij fel. 
 
Onder gerichte verlichting verstaan we lampen die een specifiek object of plek in huis uitlichten. Je kunt op deze manier bepaalde meubels of accessoires beter laten uitkomen en rommelige stukjes in huis juist verbergen. Bij gerichte verlichting is gebruik van een klemspot of lampen met beweegbare arm aan te raden. Hiermee kun je de lamp zo draaien dat het licht schijnt in de richting die je wenst. 
 
Sfeerverlichting is zoals de naam al zegt het type verlichting dat sfeer aan brengt in een woning. Dit licht is over het algemeen wat zachter licht dat zich goed verdeeld over de gehele ruimte. Dit wordt ook wel diffuus licht genoemd. Door de lampen op verschillende hoogtes te plaatsen ontstaat er verschillend licht in de ruimte. 
 
Functionele verlichting is de verlichting die gebruikt wordt voor de plekken in huis waar bijvoorbeeld een boek wordt gelezen of bordspel wordt gespeeld. Denk aan verstelbare inbouwspotjes in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen.
 
LED-verlichting
Kies je voor milieuvriendelijk? Dan kies je voor LED-verlichting. LED-verlichting verbruikt ongeveer 85% minder energie en kan zo’n 10 jaar langer mee dan een normale lamp. Ook is LED-verlichting schokbestendig en worden lampen niet meer super heet. Erg veilig dus!