Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Kerstverlichting buiten

Kerstverlichting buiten

Tijdens de donkere decemberdagen kan een gezellig verlichtte tuin natuurlijk niet uitblijven! Met standaard verlichting zoals clusterverlichting kun jij een kerstboom buitenshuis mooi verlichten. Je kunt ze tevens ook gebruiken voor het verlichten van andere planten of grotere oppervlakten zoals een gevel. 
 
LED-verlichting
Ga je voor duurzame kerstverlichting? Dan kies je uiteraard voor LED-kerstverlichting! LED-kerstverlichting is beschikbaar voor binnen én buitenshuis. LED zijn zo’n 90% energiezuiniger dan traditionele gloeilampen en spaarlampen. De kwaliteit gaat maar zeer langzaam achteruit en LED-kerstverlichting gaat dan ook jarenlang mee. Vaak hoeven LED-lampen pas na circa 20.000 branduren vervangen te worden.
 
Beschermingsklasse
Let bij de aankoop van kerstverlichting voor buiten goed op de beschermingsklasse, ook wel IP-klasse genoemd. De IP-code geeft aan in hoeverre (buiten)verlichting bestand is tegen schade, stof, water en ander gevaar. Kerstverlichting voor buitenshuis moet, in tegenstelling tot kerstverlichting voor binnenshuis, goed bestand zijn tegen stof en water. En classificatie van IP-44 betekent dat verlichting goed bestand is tegen spatwater uit alle richtingen. Ideaal dus om buiten te hangen, en onder een carport of afdak. Wanneer verlichting indirect contact staat met aarde heeft een lamp zwaarder te verduren, is het verstandig om te kiezen voor een hogere IP-waarde.
 
Kleurtemperatuur
Kerstverlichting voor buitenshuis is verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen. Kleurtemperaturen worden gemeten in Kelvin. Het licht met een gele gloed heeft een lage kleurtemperatuur, en het licht met een hoge kleurtemperatuur is kouder en killer van kleur. Ook deze wittere kleuren kunnen juist een hele sprookjesachtige sfeer in de tuin brengen tijdens de kerstdagen. 
 
·       Koud-wit: 
De koud-witte kleurtemperatuur heeft een blauwige ondertoon. Je kunt dit ook wel vergelijken met de kleur van maanlicht. 
 
·       Warm-wit:
De warm-witte kleur heeft een minder gele ondertoon maar doet niet af aan de sfeer die het kan geven. Deze kleurtemperatuur lijkt op die van een traditionele gloeilamp. Deze verlichting is ongeveer 2900K.
 
·       Extra warm-wit:
Extra warm-witte kerstverlichting doet qua kleurtemperatuur een beetje denken aan de ondergaande of opkomende zon. Deze kleur bevat een gele ondertoon en is zeer sfeervol. Dit is ongeveer 2200K.
 
·       Multicolor:
Sommige kerstverlichting is ook beschikbaar in multicolor kleur. 
 
Koppelbare kerstverlichting
Sommige buiten kerstverlichting is koppelbaar. Door middel van één stekker kun je tot grote lengten grote objecten zoals bomen in kerstsfeer brengen en een sprookjesachtig tafereel in de tuin creëren. Snoeren kun je gemakkelijk vastzetten met behulp van tie wraps. Let er bij koppelbare kerstverlichting dat je kiest voor verlichting van hetzelfde merk/serie, zodat het daadwerkelijk met elkaar gekoppeld kan worden.